Alp Bostancı:

Alp Bostancı:

Bostancı,``Emniyet güçlerimiz yardımıyla tam 18 çocuğumuz şehrimizin değişik karanlık sokaklarında baygın olarak bulunmuş ve tedavi altına alınmıştır``

Mecliste konuşan AKP grup sözcüsü Alp Bostancı:

 ’Geçen ayki meclis toplantısında uyuşturucudan bahsetmiştim; Devlet hastanesi kayıtlarından öğrendiğime göre Emniyet güçlerimiz yardımıyla tam 18 çocuğumuz şehrimizin değişik karanlık sokaklarında baygın olarak bulunmuş ve tedavi altına alınmıştır’

Bandırma belediye meclisinin Temmuz ayı toplantısında günden dışı bir konuşma yapan AK Parti Grup Sözcüsü Alp Bostancı, ‘’Geçen ayki meclis toplantısında uyuşturucudan bahsetmiştim; Devlet hastanesi kayıtlarından öğrendiğime göre Emniyet güçlerimiz yardımıyla tam 18 çocuğumuz şehrimizin değişik karanlık sokaklarında baygın olarak bulunmuş ve tedavi altına alınmıştır’’ dedi.

Bostancı,  Bazı sorunların gözden geçirip sürekli belli iyimser çabalarla olumlu yönde yol almayı hepimizin isteği olduğu aşikar diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:  ”Büyükşehir karışıyor” nidalarına girmeye gerek yok. Onun takibini bizler iktidar partisi meclis grubu olarak yapabiliriz. Ancak, 5 yılımızın sonunda küçük gibi görünen fakat halkın gözünde sorun olarak algılanabilen bazı olayları burada tartışabilir ve masaya yatırabiliriz.

           Biliyorsunuz geçen ay konuşmamda sizlere uyuşturucudan bahsetmiştim. Bu konuşmadan sonra, Bandırma Devlet Hastanesi kayıtlarından öğrendiğime göre, Emniyet güçlerimiz yardımıyla tam 18 çocuğumuz şehrimizin değişik karanlık sokaklarında baygın olarak bulunmuş ve tedavi altına alınmıştır. Bu hassasiyeti ele alarak yerine getiren emniyet güçlerine bu meclis çatısı altında şükranlarımı sunuyorum.

      Şimdi de sıra Belediyemizin ruhsatlandırma çalışmalarındaki hassasiyetlerinde... Bu durumun da takipçisi olacağım.

        Buradan yola çıkarak şehrimizin sorunlarının üstesinden gelinip gelinemediğini diğer şehirlerle karşılaştırıp, “biz niye aynısını yapamıyoruz” diyen çoğunluktaki vatandaşlarımızın duygularını buradan duyurmak ve anlatmak aynı zamanda paylaşmak ve tartışmak bu meclisimizin görevi olması gerek diye düşünüyorum. Dikkat ederseniz bu memleketin değerlerini üst düzeyde tutmak ve üst standartlara taşımak için siyasetten bahsetmek istemiyorum. Siyasetten bahsedilmesini de acizlik olarak ve savunma aracı olarak görüyorum.

Örneğin;-Şehrimizin bazı mahallelerinde Perşembe günü çevreden ya da ilçemizden çalınan malların ihale ile satıldığını biliyor musunuz?

-Fuhşiyatın ve randevu evlerinin gözle görülür bir şekilde yuva kurup evlerde rahatlıkla hareket edildiğini biliyor musunuz?

-Şehrimizin her mahalle ve köşesinde bakıma muhtaç çocuk ve hanımların gayri sıhhi bir şekilde gezdiğini ve bunlara karşı sorumlu olduğumuzu biliyor musunuz?

-Ayrıca özellikle bayanların huzursuz ve rahatsız olduğu ve bizzat şikayet ettiği bir konu var. Kahvehane önlerine çıkarılan sandalyelerde oturan erkek müşterilerin önlerinden kaldırımlarda yürüyen bayanların bunun bir podyum yürüyüşü şekline dönüşmesi,  birçok bayanı huzursuz ediyor ve bu rahatsızlığı da sizlerle paylaşmak istiyorum.Evet, bu konuyu şöyle bir düşünüp gözünüzün önünden geçirmenizi ve konuyu bir bayan gözüyle değerlendirmenizi rica ediyorum.

 -Bir başka sorun da sokak köpekleri… Maalesef ki sokak köpekleri konusunda başarılı değiliz, hatta çok zayıfız. Limanın başındaki “kedi evi ”ne kediler giremiyor. Bana kalırsa şehrin içinde kafes yapıp, rutin kontrollerini yapıp Bandırmayı bu işkenceden kurtaralım. Hepsini sağlık kontrolünden geçirip numaralandıralım ve isteyen hayvan severlere bu numarayla bakımları için emanet edelim. Yoksa hayvan barınağını genişletelim.’’ dedi.

 

 

 



H.Oral
4.07.2014 13:03:15
Hırsızlıklarla ilgili konuda 2. el mağazaları Hurdacılar Yetkili makamlarca uyarılmalı hırsılık mal satın alan bu esnafa caydırıcı cezalar konmalı Apartmanın sokak kapısı çalınıyor nereye satılıyor tabi ki hurdacıya tv çalınıyor. nereye satılıyor. tabi ki 2. el mağazasına

murat
4.07.2014 00:04:12
Belediye meclisinde gündem olan konular aslında TBMM lik sorular. 18 sokak arasında baygın kişi tüm dünyada uyuşturucu ile mücadele için yasal olmayan ortamlara toplum ve bireylerin girmemesi için yasal satılan alkolün fiyatı meşrubattan az pahalıdır. Çocukları korumak için bar girişlerinde 21 yaş şartı vardır. bizde ise alkol bir yaşam tarzı olan kendi seçmeni olmayan toplumdan haraç vergisi almak için kazık oğlu kazıktır. cebinde üç beş lira harçlığı olan gençlikte doğru dürüst eğitim almayınca 1 katrilyon borcu olan ailelerde boşanma ve buhranda olunca alkolde kazık olunca 3-5 tl yasa dışı satılan uyuşturucuya meyil etmekte karanlık hayatla tanışmakta ve suç çarkına girmektedir. sorumlu belediye mi hükumetin yanlış politikaları mı? 1 soru; çalıntı malların ihale ile satılması emniyetin ve istihbaratın zafiyetidir sorumlusu iç işleri bakanıdır. 2 soru; düşük asgari ücret ile geçinemeyen 1 katrilyon kredi borcu olan toplumda fuhuş artar örnek latin amerika ülkeleri sorumlusu hükumet ve ekonomi bakanı. 3 soru; sokakta dilenen kadın ve çocuklar, AB de sokakta dilenen çocuğa devlet el koyar bir daha ailesi onu göremez devlet eğitimini üslenir yurtlarda barındırır. sorumlusu hükumet ve aile bakanlığıdır. 4 soru; dünyada pek çok ülke gezdim yoldan geçen kadınların süzülerek bakıldığı tek ülke Türkiye, eğer toplum olarak hanzoluğumuzu düzeltmezsek ve laf atan kadın süzen tipler kendine çeki düzen verip başkalarıda sizin eş ve kızlarınıza laf atar süzer bilinci de olmazsa bu böyle devam edip gider. içeride sigara yasak kapı önünde mecburen oturup içen kendi halinde efendi insanların suçu ne. içeride sigara yasak dışarıda oturmak yasak bu nasıl bir zihniyet. 12 yıldır TRT yi kendi borozanı yapanlar laf atma hanzoluk üzerine bir kamu spotu niye yapmıyorlar. 4. soru; kedi köpek meselesi yerinde tespit Belediyenin sorumluluğunda bir mesele çözüm gereklidir. Sayın Alp Bostancı ve tüm Bandırma meclis üyelerinden ricam aynen bu soruların altına imza atıp hükumete sorulmak üzere meclise yollamalarıdır. benim bu yazımı da ekleyerek...

demokrat
4.07.2014 00:09:51
Devlet aranıyor. Nerede devlet;dün de yoktu, maalesef bugün de... Durun daha bunlar iyi günlerimiz...

  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli