?Altesler?in tromboncusuydu

?Altesler?in tromboncusuydu

Sıtkı Aydemir: ?Erol Büyükburç´a eşlik etmemizi unutamam?

Bandırma´nın eski müzisyenlerinden Sıtkı Aydemir, 1965´li yıllarda Bandırma´da fırtına gibi esen ?Altesler? topluluğunu anlattı.

/resimler/2018-2/11/1016372939635.jpg

1951 yılında Bandırma´da doğan Aydemir, şunları söyledi:

?O dönemde Altesler, Bandırma´nın en popüler müzik topluluğuydu. Yalnız Bandırma´da değil, bölgemizde de çeşitli programlara giderdik. Örneğin, yaz aylarında, Erdek´teki kamuya ait kamplarda sahneye çıkardık. Ben, toplulukta trombon çalıyordum. Repertuvarımızı genellikle yabancı parçalar oluştururdu. Bu parçalar, Türkçeye aranje edilmiş bile olsa biz, orijinalini okurduk. Topluluğumuzun solisti, hâlen diş hekimi olan Ahmet Aldağ´dı.?

/resimler/2018-2/11/1016515908791.jpg

UNUTULMAZ ANILAR

Aydemir, ?Altesler? topluluğunda çalışırken unutulmaz anıları da bulunduğunu vurguluyor. Bunlardan birini, bir 27 Mayıs günü yaşadıklarını belirten Aydemir, şöyle konuştu:

?O yıllarda, 27 Mayıs askeri ihtilali nedeniyle kutlama programları yapılırdı. Yine böyle bir 27 Mayıs günü, konser için Türk Pop Müziği´nin tanınmış ismi Erol Büyükburç gelmişti. Dönemin Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanı Hasan Sağlam paşaydı. Erol Büyükburç, gündüz konserinin ardından, akşam da Etibank lokalinde bir konsere çıkacaktı. Büyükburç, bizim bu salonda program yaptığımızı öğrenince, ?4-5 şarkılık bir program yapacağım. Bana siz eşlik edebilir misiniz?´ diye sordu. ?Evet´ dedik ve kendisine eşlik ettik. Erol Büyükburç, orkestramızın eşliğinden çok memnun kaldı. ?Niye İstanbul´a gelip çalışmıyorsunuz?´ dedi. Hepimizin Bandırma´da işi var. Nasıl gidebiliriz ki? Büyükburç´a eşlik ettiğimiz o akşamı hiç unutamam. Unutamadığım anılardan biri de Ankara´da yaptığımız programla ilgilidir. Bir program için Ankara´ya davet edilmiştik. Program başlamadan önce baktık ki izleyicilerin çoğu bizi tanıyor ve ?Altesler gelmiş´ diyorlar. Tabii, çok şaşırdık ve ?Vay be, ünümüz buraya kadar ulaşmış´ dedik. Tabii sonradan şu gerçeği hatırladık. Biz, yaz aylarında Erdek´teki kamu kamplarında da görev yaptığımız ve yaz döneminde çok sayıda Ankaralının da tatillerini geçirmek için Erdek´e gelmeleri nedeniyle bizi tanımaları çok doğaldır.?

/resimler/2018-2/11/1017072940234.jpg

BANDIRMA BELEDİYE BANDOSUNUN İLK ŞEFİNİN OĞLU

Bandırma Belediye Bandosu´nun kurucu şefi Ahmet Aydemir´in de oğlu olduğuna işaret eden Sıtkı Aydemir, şunları söyledi:

?Babam, 16-17 yaşlarında, Denizli Halk Evi´nde müzik ve tiyatro eğitimi almıştı. Bandırma´ya geldiğimizde, dönemin Bandırma Belediye Başkanı Kami Uçansu, belediye bandosunu kurmaya karar verdi. 1956 yılıydı. Başkan Uçansu, bandoyu kurma görevini babama verdi. Babam da bu görevi kabul ederek, sanıyorum birkaçı askerlik şubesi çalışanı olmak üzere kendisi dahil 8 kişiyle bandoyu oluşturdu. Daha sonra bandoda çalışanların sayısı 24´e kadar yükseldi. Hasan Sur´un ilk belediye başkanlığı döneminde, Ali Kalfa´nın şefliğindeki bando, Erdek´te katıldığı bir tören sırasında bu ilçe yönetiminden para talep edince Sur, bandoyu feshetti. Bando, daha sonra Hasan Sur tarafından, Mehmet Gül´ün şefliğinde yeniden oluşturuldu. Gül´ün şefliğindeki bando hâlen görevini sürdürüyor.?  Önder BALIKÇI

/resimler/2018-2/11/1017266534411.jpg



Anahtar Kelimeler: Altesler tromboncusuydu
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli