Altın ve döviz gayrimenkule dönüşüyor

Altın ve döviz gayrimenkule dönüşüyor

Yatırım uzmanı D. Durgut, "Gayrimenkul, altın ve dövizden karlı bir yatırım aracı olarak yoluna devam edecektir."

Fahiş fiyat artışları, yüksek konut kredi faizi ve üretimde yavaşlama gibi birçok ekonomik sorundan dolayı piyasayı hareketlendirmek için konut üretimini de destekleyici bir dizi önlem paketi devreye alındı.

Ülkemizde her yıl evlenmeler, boşanmalar ve ev değiştirmeler sebebiyle 750 bin konuta ihtiyaç varken bu rakam Bandırmamız için ez 1000 yeni konuttur. Ancak piyasa koşullarındaki artan inşaat maliyetleri müteahhit firmaları belirsizliğe itmiştir. Yeni sistemde İnşaat Sektörüne Özel Kredi Paketi ile projelerin hızlıca tamamlanarak satılması hedeflenmektedir.

Yeni finansman modellerinin fırsatçıları harekete geçirmesiyle mal sahipleri ilana koydukları konutların fiyatlarını yükseltmeye başladı. Faiz indirimini duyan fırsatçılar piyasanın dengesini bozmaya devam ediyor.

Bir gecede fiyatların artması, vatandaşları sosyal medyada isyan eder hale getirdi. Bu konuda Bandırmada mevcut arz talep dengesinin sağlanabilmesi için halen zaman gerekiyor. Yatırımcıların bu olaylardan etkilenmemesi için sabırlı olup doğru yatırımı yapmalarını tavsiye ediyoruz.

5 Mayıs’ta 1 milyon liradan satışta olan konut kısa sürede 1 milyon 350 bin liraya çıktı. Gün içerisinde sürekli artışlar görüldü. Açıklanan pakete göre 1.100 bin lira olan konut paketin açıklandığı akşam 1.5 milyona yükseldi. 2 milyon lira değerine kadar evler için aylık 0.99 faiz oranı ile 10 yıl vadeli kredi finansmanı sağlanması sektörü hareketlendirmeye başladı.

Ancak ' Konut Finansmanı Projesi kapsamı' nda piyasada ki konut fiyatlarında dalgalanmanın azalması için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarının konut fiyatlarını sabit tutmaya çalışmaları da sonuç vermeyecektir. Halen bazı internet sitelerinde serbest piyasa ilkesi adı altında konut fiyatlarındaki fahiş artışları yakından gözlemliyoruz.

Ülke genelinde ve Bandırmamızda artan inşaat maliyetleri ve taleple birlikte konut fiyatları yükselmeye devam edecektir. Başta altın ve döviz olmak üzere ekonomi üzerindeki stabil yatırımlarında reel ekonomiyi toparlayabilmesi açısından önemli görüyoruz. Bundan sonra gayrimenkul sektörü daha da canlanacaktır. Gayrimenkul, altın ve dövizden karlı bir yatırım aracı olarak yoluna devam edecektir.



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı