Altın´ın yükselişi durdurulamıyor.

Altın´ın yükselişi durdurulamıyor.

Altın Fiyatında Yükselmenin Devam Edeceğini Düşünüyoruz´

Altın fiyatlarında oynamanın devam edeceği tahmin edilirken, altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Altının gram fiyatı 118 liranın üzerini görürken, Kapalıçarşı´da çeyrek altının satış fiyatı 192 liraya çıktı.

Beşli Kuyumcu İşletmecisi Alparslan Beşli, altının beklenen zirve fiyatlarını görmediğini belirterek, "Altın fiyatlarının şu anda durumu yurt dışı kaynaklı olup Avrupa Devletleri´nin sanayi üretimindeki azalma, Çin´nin politikası borsasının yavaşlaması, hurda sanayisinin azalması, Amerika Birleşik Devletleri´ninMerkez Bankası´ndaki faiz artırımlarından dolayı altın fiyatlarında yükselme devam ediyor. Dolara bağlı bir yükselme var. Yükselmenin devam edeceğini düşünüyoruz." dedi.

/resimler/2016-2/26/1151489329196.jpg

"ALTININ YÜKSELİŞİNİN DEVAMI OLACAK"

Altın fiyatlarında oynamaların yaşandığına dikkat çeken Beşli, şunları kaydetti: "Altın fiyatları beklenen fiyatlarda 118 has fiyatını gördü. Tekrar fiyatlar aşağıya birazcık düştü. 113-114 kadar indi. Altın nefes aldı. Tekrar 120 civarına çıkacağını düşünüyoruz. 120´nin üzerinde ufak ufak satışlar olabilir. Hem biz kuyumcular bakımından hem de müşterilerimiz bakımından iyi olacağını düşünüyoruz. Yastık altındaki altınlar yavaş yavaş çıkmaya başladı. Kuyumcular Birliği Başkanı´nın da söylediği gibi yastık altındaki altınlarının devamının olduğunu düşünüyoruz."

BOZDURMADA NAKİT SIKINTISI ÇEKİYORUZ

Altın bozdurmada nakit para sıkıntısı yaşadıklarını vurgulayan Beşli, "Çünkü fiyatlar yükseldiği için herkes altın bozdurma peşinde oluyor. Ama şükürler olsun çalıştığımız yerler maddi açıdan iyi olduğu için hiçbir müşterimize paramız kalmadı gibi bir şey söylemedik." diye konuştu.

FİYATLARIN İNİP ÇIKACAĞINI KİMSE BİLEMEZ

Altın fiyatları ile ilgili öngörünün zor olduğunu anlatan Beşli, "Kendileri düşünüp karar versinler. Bu altın fiyatının yükselip azalacağını kimse bilemez. Bunu bilse bilse kuyumcular bilir diye yorumlar yapılıyor. Biz de biliyor olsaydık kendi altınlarımızı satmadan fiyatın çıkmasını beklerdik." dedi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli