ALTINOLUK "1. DEVE GÜREŞİ FESTİVALİNE" HAZIR

ALTINOLUK

Edremit`in Altınoluk Belediyesi ilk kez bir "Deve Güreşi Festival" etkinliğine ev sahipliği yapacak.

___________________________________________/Enver DOLGUN / EDREMİT
Altınoluk Belediyesi ilk kez bir "Deve Güreşi Festival" etkinliğine ev sahipliği yapacak.
Edremit`in oksijen zengini ve turizm beldesi Altınoluk`ta Altınoluk Belediyesi ilk kez bir "1. Deve Güreşi Festival" etkinliğine ev sahipliği yapacağını açıkladı.
Geçtiğimiz aylarda katıldığı Burhaniye Belediyesi tarafından düzenlenen deve güreşlerine katılan ve Altınoluk`ta da en kısa zamanda deve güreşi düzenleyeceklerinin müjdesini veren Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Ülkemizde geleneksel olarak sürdürülen deve güreşlerinin Altınoluk beldesinde ilk kez düzenlenmesi için Altınoluk Belediyesi olarak Deveciler Komitesi ile birlikte çalışmalara başlattı.
11 Mart Pazar günü saat 10.30`da gerçekleşecek olan "1. Altınoluk Deve Güreşleri Festivali`ne olan ilgiden memnun olduğunu belirten Başkan Özpolat "Geçmişten günümüze gelen ve bölgemizin gelenekleri arasında yer alan deve güreşlerini ilk kez beldemizde düzenleneceğiz. Bunun heyecanı ve telaşı içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Amacımız
deveciler arasında dostluk ve kardeşliği pekiştirmek ve güreş sevenlere güzel bir güreş sunmak. Yarışmacı ve izleyici olarak katılan herkesin ailece keyifli bir Pazar günü geçirmeleri için çalışmalarımızı başlattık.
Antalya, Çanakkale, Aydın, İzmir ve Körfez
Bölgeleri başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden yaklaşık 110 devenin katılacağı ücretsiz etkinliğimizi izlemek isteyen herkesi
Altınoluk`a bekliyoruz" dedi.
Altınoluk Belediyesi`nin düzenlediği "1. Deve Güreşleri Festivali" İskele Mahallesi Yağcılar Mevkiinde bulunan Ereğli Demir Çelik arsalarında yapılacağı açıklandı.
Festivale Ulucak`tan Çılgın Özer ve Çatlı; Ezine`den Turuva ve Peynirci Han; Burhaniye`den Ayaz Bekir ve Armağan; Sarayköy`den Kırburun; Çile`den Çılgın Pala; Bodrum`dan İskender, Fay Hattı ve Koca Ağa; Milas`dan Özel Efe, Ömer Tulu ve Kemal Bey; Umurlu`dan Pazarlıoğlu; Yeni Pazar`dan Bay Bora; Aydın`dan Öge; Altınoluk`tan Adil Ağa adlı develer ile birlikte 110 deve yer alacak.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı