ALTINOLUK TKYV`DAN ÖRNEK ÇALIŞMA

ALTINOLUK TKYV`DAN ÖRNEK ÇALIŞMA

Altınoluk Beldesinde 5 ay önce kurulan Türk Kültürünü Yaşatma Vâkıfı son yıllarda yaptığı toplumu eğitici ve bilinçlendirici faaliyetlere büyük ağırlık verdi ve 13 ton gazete toplayarak ormanlarımızı da korudu. toplayarak ormanlarımızı da korudu.





_______________/ Enver DOLGUN - ALTINOLUK
Altınoluk Beldesinde 5 ay önce kurulan Türk Kültürünü Yaşatma Vâkıfı son yıllarda yaptığı toplumu eğitici ve bilinçlendirici faaliyetlere büyük ağırlık verdi ve 13 ton gazete toplayarak ormanlarımızı da korudu.

Altınoluk Beldesinde 5 ay önce kurulan Türk Kültürünü Yaşatma Vâkıfı yardıma muhtaç öğrencilere ayakkabı mkampanyasıyla başlayıp, erzak yardımı, ihtiyaçlı ailelerin ücretsizalışveriş yapmalarını sağlayan "Gönül Mağazası" kurarak faaliyetlerine devam ederken ve son 5 ayda 13 ton gazete toplayarak ormanlarımızı da koruduklarını açıkladı. 
Vakıf engellilere mavi kapak toplayarak tekerlekli sandalye almak için kampanya oluştururken son yıllarda yaptığı toplumu eğitici ve bilinçlendirici faaliyetlere büyük ağırlık verdi.

Vakıf yeni başlattığı okunmuş gazete toplama kampanyası ile ormanlarımızdan ağaçların kesilmesini önlemek amacıyla 5 ayda 13 ton gazete toplayarak örnek bir sivil toplum örgütü sorumluluğunu yerine getirdiğini açıklayan Türk Kültürünü Yaşatma Vakfı Başkanı İsmail Tok, Bir ton kâğıt elde etmek için 17 ağacın kesilmesi gerektiğini düşünürsek 221 ağacın kesilmekten kurtulmasını sağladıklarını açıkladı.

Ücretsiz Alışveriş Sistemi ile çalışan `Gönül Mağazası`nın Kurban Bayramında 611 kişiye yardım verildiğini ve yardımları artarak hızla devam ettiği açıklayan ve "gazete toplama nedeni ile ormanlarımızı koruduğumuza inanıyorum" diyen Başkanı İsmail Tok "Bizim yaptığımız bu çalışmaları ve elde ettiğimiz sonuçları bütün toplumla paylaşıyoruz.

Bugün kendimize milletçe hedef koyduğumuz Avrupalı gibi olma arzusu bu tür eğitici faaliyetlerden geçmektedir. Avrupa 20 yıl önce çöpe giden geriye dönüşebilir atıklarını ayrıştırarak geriye dönüşüm sistemi oluşturmuştur.
Unutmayalım ki her ürünün, her maddenin, her enerjinin
bitiş noktası vardır. Sonsuza kadara ağaçları kesmemiz, enerjiyi sonsuza kadar hoyratça kullanmamız mümkün değildir. Geleceğimizi düşünerek sorumlu hareket etmemiz gerekiyor. Kullandığımız eşyalarımızı çöpe atarak, elimize geçen gazeteleri yakarak, plastik ambalajları doğaya bırakarak hiç ağaç dikmeden mevcutları keserek yoksulu fakiri engelliyi hiç yokmuş gibi hayata devam ederek ekmeği çöpe atarak medeni bir toplum olmamız mümkün değildir. Toplumlarınzengin toplumu oluşturan bireylerin sorumluluk duygusu ile ölçülür" diye konuştu.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli