Altınova Belediye Başkanı Sürer`den ``Hodri Meydan``

Altınova Belediye Başkanı Sürer`den ``Hodri Meydan``

Başkan Asım Sürer, 2014'de yapılacak Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Ayvalık Belediye Başkan aday adayı olacağını açıkladı.





Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesi Belediye Başkanı Asım Sürer, 2014'de yapılacak olan Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Ayvalık Belediye Başkan aday adayı olacağını açıkladı.

İşte Altınova belediye başkanı Sürer in Ulaş Akçay a yaptığı o açıklamalar; Altınova
Belediye başkanı Asım Sürer Balıkesir in büyük şehir olacak olmasıyla beraber büyük
şehir kapsamında il sınırları içerisindeki tüm belde belediyelerinin kapatılacak Altınova belediyesinin de bu kapsamda yer aldığını ve Cumhuriyet Halk Partisinden 2014 yerel seçimlerinde Ayvalık Belediye başkan  aday adayı olduğunu açıkladı.

Sürer 2009 Yılı Mart ayında göreve geldikleri günden bugüne kadar Altınova Beldesinde bir çok çalışmalarda bulunduklarını ilçe olmayı bekledikleri anda beldelerinin il sınırları
içerisinde yer alan tüm belde belediyeleri gibi mahalleye dönüşecek olmasının kendilerini de üzdüğünü belirterek bugün Altınova beldesinin Balıkesir`e uzaklığı yaklaşık 150 km bu anlamda bu kadar uzak bir mesafeden sağlıklı hizmet almak çok zor gibi gözüküyor.

Altınovalı`ların daha önce gerek belde ile ilgili gerek en ufak bir sıkıntılarında kapısını çalacakları sorunlarına çare bulacakları bir belediyesi vardı belediye başkanları vardı karşılarında muhatap bulabiliyorlardı.`` derken Ayvalık belediye başkanlığına aday mısınız? soruları üzerine ``Doğal olarak Altınova halkı bize inanmış bizi 2009 yerel seçimleri öncesi bu koltuğa layık görmüştür şimdi her ne kadar belediyemiz kapatılacaksa da aday değilim demek sizi buraya getirenlere yada bir başka değişle beldemin güzel halkına saygısızlık olur bize inanan bu güzel beldemiz halkının bizden tabiki böyle bir beklentisi de var.`` dedi.

Altınova Beldesi Belediye Başkanı Asım SÜRER ``Ayvalık Belediye Başkanımız sayın Türközen, Küçükköy Belediyesi Belediye Başkanı sayın Ergin ile birlikte Ayvalık ilçe ve beldelerinde Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak göreve geldikleri günden
beri birlik ve beraberlik içinde olduklarını,bir çok projeye imza attıklarını belirtti.

Sürer`` Zaten bunu 2 yıl önceki Referandumda da gördük aynı şekilde 2011 yerel seçimlerinde de Ayvalık ilçe ve beldeleri olarak yine başarılı olduklarını söylerken bugün az önce de dediğim gibi aday değilim, demem belde halkıma beldeme saygısızlık olur
bugün 2014 yerel seçimlerinde aynı şekilde sayın Türközen de sayın Ergin de aday olabilir zaten 3 farklı firma tarafından yapılan anketler var ve birde genel merkezimizin değerlendirmesi olacak genel merkezimiz kimi aday gösterirse kimi işaret ederse bu ben olayım olamayayım hiç önemli değil yine aynı şekilde Cumhuriyet Halk Partili olarak gösterilen adayımızı bütün gücümüz ve varlığımızla destekleriz kesinlikle bir bölünme küsme olmaz parti içerisinde eminim ki sayın Ergin de sayın Türközen de benim gibi düşünüyordur. Tabiki bu beklenti içerisinde de olanlar vardır zaten buradaki parti dışı güçlerin amaç beklenti ve hesaplarıda bunun üzerine fakat bu sadece hayal biz birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermeyeceğiz`` dedi.

Sürer peki halk arasında CHP li 3 belediye başkanı olası bir bölünme yaşanmaması için mevcut başkanlardan bir tanesinin aday diğer iki başkanında
listelerine gireceklerini konuşuyor  sorumuza  cevap olarak ise; Bu kesinlikle imkansız şimdi beldelerimizde lider konumundayız halkın sorunları karşısında muhatap olabileceği ilk kişiyiz direk olarak sorunlarına bir şekilde çözüm üretebilecek kararları veriyoruz çünkü dedim ya tek yetkilisiniz ama diğer türlü 2. kişi olduğunuzda bu çok zor olabilir daha doğrusu  hiç bir başkan belediye başkanlığının ardından listeyi kabul etmez buda çok doğaldır her şeyin ötesinde her ne kadar 2. adamlığı kabul etmezsek te hiç fark etmez partimizden kim aday gösterilirse gösterilsin yine aynı şekilde birlik ve beraberlik içerisinde destekleyeceğiz genel merkezimizin partimizin kararı ne olursa olsun asla bölünme yaşanmaz.`` dedi.

ASIM SÜRER KİMDİR?
Altınova Belediye başkanı Asım SÜRER 1966 yılında Altınova`da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Altınova`da tamamlandı. 1988 yılında Kara Harp Okulu`nu Jandarma Teğmen olarak bitirdi. Bilecik, Van, Ankara, Hakkâri, Adana, Şırnak ve İstanbul`da görev yaptı. Evli 2 çocuk babası. İtalya`da dış görev yaptı. Adana  Seyhan`da Kaymakam Vekilliği  görevinde bulundu.

2006 yılında İstanbul Üniversite`sinde Uluslar arası İlişkiler dalında yüksek lisansını yaptı. Uluslararası uyuşturucu madde kaçakçığı konusunda tez kitabını yazdı. 2007 yılında çocuklarının eğitimi nedeniyle Jandarma Yarbay olarak emekli oldu.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli