Amaç haşeresiz bir yaz

Amaç haşeresiz bir yaz

HAŞERE İLE MÜCADELE İÇİN İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Kentte yaşanan sinek sorunu için Bandırma Belediyesi  en hızlı şekilde çözüm üretiyor. Bildiği gibi 2014 yerel seçimleriyle birlikte Büyükşehir Yasası ile bazı birimler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluğuna girmişti. İlaçlama birimi de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi görev ve sorumluluğundaydı.

/resimler/2019-6/21/1814582951891.jpg

31 Mart Yerel seçimleriyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına seçilen Yücel Yılmaz yerinde müdahale edilmesi gerektiği düşüncesi ile geçtiğimiz günlerde İlaçlama görevini Bandırma Belediyesine bırakmıştır. İlaçlamanın Balıkesir Büyükşehir Belediyesine geçmesi nedeniyle ekip ve ekipmanları yitiren Bandırma Belediyesi olası aksaklığı düzeltmek için ivedilikle 4 ekip kurarak haşereyle mücadeleye başladık. Bu ekiplerimiz merkez ve kırsal mahallelerimizde ilaçlama çalışmalarını her gün saat 20.00 ile 00.00 arasında sürdürüyor.

Ancak Haşere ile mücadele sadece yaz aylarında ilaçlamak demek değil. Kış aylarında ve bahar aylarında larva döneminde doğru ilaçlamayla mücadele edilmelidir. Kış ve erken bahar döneminde yeterince ve doğru ilaçlama yapılmadığı takdirde sinekle mücadele tüm çabalara rağmen yetersiz kalmaktadır. Bandırma Belediyesi olarak oluşturduğumuz ekiplerle maksimum düzeyde sinekle mücadele ediyoruz. Bu sene biraz sıkıntılı bir süreç geçireceğimizi biliyoruz. Sıkıntıyı minimuma çekmek için maksimum düzeyde çaba sarf ediyoruz. Önümüzdeki yıl kış ve bahar döneminde doğru ve yeterli ilaçlamayla yaz aylarını rahat geçireceğinizin sözünü şimdiden veriyoruz.



Anahtar Kelimeler: Amaç haşeresiz
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı