Amatör spora vergi desteği

Amatör spora vergi desteği

Amatör spor kapsamındaki harcamalara vergi iadesi yoluyla destek vermeye hazırlanılıyor

Maliye Bakanlığı, kulüplerin amatör spor kapsamındaki harcamalarına vergi iadesi yoluyla destek vermeye hazırlanıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, spor kulüplerinin sporculara ödedikleri ücretler üzerinden gelir vergisi stopajı oluştuğunu belirterek, ?Önerimiz şu, spor kulüplerimizin sahip olduğu şirketler, gelir stopaj vergilerini vergi dairesine beyan etsinler, süresinde ödesinler, sonra biz de ödedikleri vergiyi amatör spor branşlarının harcamalarında kullanmaları için iade edelim. Böylelikle kulüplerimizin amatör spor kapsamındaki harcamalarına vergi iadesi yoluyla destek verelim? dedi.

Bakanlar Kurulu´nun da kabul etmesi durumunda böyle bir düzenlemeye geçmek istediklerini vurgulayan Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın da genel olarak spor kulüplerinin yönetimi, sorumlulukları gibi konulara yönelik çalışmalarını sürdürdüğüne dikkati çekerek, şu anda sadece vergi kanalından amatör spor branşlarına yönelik düzenlemeler öngördüklerini belirtti.

Kulüplerin, mali sürdürülebilirliği sağlaması ve mali yönetimi güçlendirmesi gerektiğinin altını çizen Ağbal, ?Ben, kulüplere söyledim. ?Biz, bütçe disiplini uyguluyoruz, ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Kurallarımız var. Dolayısıyla devlet bütçesini böyle yapabiliyorsak, sizin de kulüpler olarak bütçelerinizi bu anlayışla yönetmeniz gerekir´ dedim. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın çalışması da tam olarak bu noktada. Oradan da inşallah güzel öneriler gelecek? diye konuştu.

Ağbal, kulüplerin bu zamana kadar olan borçlarının ise zamanında ödenmesi gerektiğini belirterek, mevcut kanunlarda sadece spor kulüplerine yönelik değil, herkese yönelik açık düzenlemeler bulunduğunu, bir vergi mükellefi borcunu ödeme güçlüğü içindeyse tecil müessesesiyle bu borcun zamana yayılabileceğini anımsattı. Bakan Ağbal, ?Burada bu görevi yapan arkadaşlarımız var. Gerçekten kalemi tutarken elleri titreyen arkadaşlar bunlar. Vatandaşların hakkı ile devletin hakkı dengesini gözeterek adaletle karar vermek gerekir? diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: Amatör spora vergi desteği
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli