Amatör Futbol dünyasından bir yıldız kaydı.

Amatör Futbol dünyasından bir yıldız kaydı.

Misakçaspor`un Efsane sol açığı Yusuf Kaya yakalandığı amansız hastalığın pençesinden kurtulamayarak hayata veda etti.



Efsane sol açık Yusuf Kaya`nın forması tabotuna asıldı




Misakçaspor`un Efsane sol açığı Yusuf Kaya yakalandığı amansız hastalığın pençesinden kurtulamayarak hayata veda etti.

Mücadele ettiği Misakçaspor forması altında Beyefendi kişiliği ile Amatör kümelerde adından ``Efsane sol açık`` diye bahsettiren Yusuf Kaya çok sevdiği Mavi Beyaz Misakçaspor forması ile başladığı Futbol yaşamını, Tabutuna asılan 11 numaralı forması ile sonlandırdı.

Efsane sol açık Yusuf  Kaya için hazırlanan cenaze törenine katılım beklenilenin üzerinde oldu.

1960 lı yılların ortalarında gayri federe olarak mücadele ettiği Misakçaspor`dan 1968 yılında vatani görevini yapmak üzere Bahriye askeri olarak gittiği Gölcük`te, kendisi gibi Edincikspor`da futbol oynayan Yaşar Kuloğlu ile birlikte kurdukları Gölcük Donanmaspor`da futbol oynayan Yusuf Kaya, Askerlik dönüşü federe olan Misakçaspor`un mavi beyaz renkleri almasında fikir babası olmuştu.

Bahriyeli`nin rüyası olan Deniz ile Beyaz Martı`dan özlem Mavi ile Beyaz`ı Misakçaspor`a forma rengi oluşturan Yusuf Kaya 11 numaralı forma ile top koşturduğu Misakçaspor`dan Bandırmaspor transfer olma ideali, Amatör olarak sözleşme yapılmak istenmesi üzerine gerçekleşememişti.

``Amatör olacaksa Misakçaspor`da oynarım `` diyen Efsane açık Yusuf Kaya Martı`nın Denizle buluştuğu köyü Misakça`da yaşamının son anına dek 11 numaralı forması ile koyun koyuna yaşadı.

Yaşı geçmesine rağmen yeri geldi yönetici, Yeri geldi antranör, yeri geldi yedek oyuncu ve yeri geldi Malzemeci olarak Mavi Beyazlı formanın onurunu son ana kadar yaşayan Yusuf Kaya yakalandığı amansız hastalığın pençesinde gün sayarken yakın dotlarına vasiyet etti.

``Dolabımdaki formamı tabuta asın`` diyen Yusuf Kaya`nın son arzusu bugün gerçekleşti ve son yolculuğunda Sahil Efsanesi Mavi Beyaz 11 numaralı forma ile ebediyete intikal etti.

Onu tanıyan herkes oradaydı, Ama onu tanımlayan iki kelimeyi Futbol ve Asker arkadaşı Edincikspor`un unutulmaz forvetlerinden Yaşar Kuloğlu söyledi.
``Futbol dünyasından bir beyefendi geçti, Öyle ki gol atacağı pozisyonda,Golü attırmak için arkadaşını arayan bir forvet, bir daha dünyaya gelmez, Ben kendisini Asker ocağında tanıdım, Tanımaktan onur duyduğum nadir insan, Arkasında adamı olsaydı Milli takımda oynuyacak bir şahsiyetti, Hayatta ne sarı, ne de kırmızı hiç kartı olmadı.``
İsmi kuduğu takımı ile özdeşen nadir isimlerden birisi Yusuf Kaya son yolculuğuna uğurlanırken, Yaşam biçimi olan Beyefendiliği ile anıldı.



Onu tanıyanlar cenazesine koştu. Misakça da son yılların en kalabalık cenazesi oldu.




Onsuz bir Misakçaspor hiç düşünülmesi.



İsmi Takım ve Forması ile özdeşen nadir sporcuydu.


Misakçaspor`un Kuruluşunda da görev aldı




Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı