Amatör maçlarda ambulans niye yok?

Amatör maçlarda ambulans niye yok?

Kurumlar arası koordinasyon eksikliği, Amatör maçlarda can pazarına dönüşüyor.

Futbol hızlı, tempolu ve ağır fiziksel aktivite içeren bir spor dalı olduğundan dolayı başta kalp krizi, dilin boğaza kaçması, çarpışmaya bağlı ciddi travma ve sakatlık risklerini fazlasıyla içermektedir.

Amatör maçlarda ambulans niye yok?

Balıkesir U-16 Ligi Marmara Grubu'nda Cumartesi günü Bandırmagücü GSK ile Etispor takımları arasında oynanan maç esnasında ikili mücadele sonrası dilinin boğazına kaçması ile nefessiz kalarak yere düşen Bandırmagücü oyuncusu rakip takım antrenörünün çabasıyla hayata döndürüldü.

Duruma tepki gösteren Bandırmagücü kulüp başkanı Cem Gülten "Futbolda alt ligler ve gençler liginde insan sağlığının hiçe sayılması artik kabul edilir durum değildir. Emniyet güçleri olmadan başlamayan  müsabakalar, ambulans olmadan başlayabiliyor. Peki olası bir can kaybında kim sorumlu olacak ve kim elini taşın altına koyacak. Ya da Allah'a emanet mi devam edeceğiz. Profesyonel maçlarda ve Bölgesel Amatör Lig müsabakalarında ambulans ve sağlık personeli bulundurma görevi, kulüplerin sorumluluğunda. Ancak amatör maçlarda bu konuda büyük boşluk var. Herkes topu birbirinin üzerine atıyor. Kimse sahalarda can vermeden bu duruma bir çözüm üretmeniz en büyük arzumuz." dedi.



Anahtar Kelimeler: Amatör maçlarda ambulans ?
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı