Amerikan seçimleri gibi Oda seçimi

Amerikan seçimleri gibi Oda seçimi

Mavi Gruba karşı ?Turuncu grup? adaylarını tanıttı

9 Nisan´da yapılacak Bandırma Ticaret Odası genel kurulunda meclis üyeliğine aday olan Gürkan İlgin´ın başkanlığındaki ?Turuncu Grup?, 39 adayını Eken Prestige Oteli salonunda düzenlediği basın toplantısında tanıttı.

Toplantıda konuşan Ilgın, düşüncelerini ve Mehmet Kılkışlı yönetimine eleştirilerini dile getirdi

Adaylığını açıkladığı gün, Mehmet Kılkışlı´nın kendisini arayarak tebrik ettiğini vurgulayan Ilgın, seçim sürecinde kendisini rahatsız eden bir durumun olmadığını vurgularken, ?Beni aşırı rahatsız eden bir konu yok. Bizim söylediklerimiz sürecin temiz, ahlaklı, sevgi saygı çerçevesinde yürümesi gerektiği için, iki grubun adaylarına da verilmiş bir mesajdı. Gürkan İlgin hakkında sağda solda konuşulanları söyledim basın toplantısında. Kafa karışıklığı oluşturmak isteyenlerin bana siyasi bir kimlik yapıştırmaya çalışmasından bahsettim.

Bu bağlamda söylemekten çekinmem. Ben Atatürkçü, Cumhuriyetçi bir kimliğim. Şu an bildiğim siyasi partilerin neredeyse tamamı da bu çizgide olduğunu belirtiyor. Yaptığım her işi adaletli bir şekilde yapmaya çalışırım.

Temsil ettiğim meslek odası adına, üyelerimizin çıkarları için eğilmeyi de bilirim, otorite karşısında dik durmayı da.  Bugüne kadar bu anlayış ile hareket ettim? dedi.

İlgin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

             YENİDEN YAPILANMA

?Aslında yeniden yapılanma diye bir ifade kullanmadım diye hatırlıyorum. Ama yeniden yapılanma hayatın bir parçasıdır. Reengineering ? Yeniden Yapılanma, her kurumda olmazsa olmazdır. Tanım olarak baktığınızda zamandan, maliyetten ve servisten kazanmak amacıyla süreçlerin radikal bir şekilde yeniden tasarlanması olarak tanımlanmıştır. Maliyet, kalite, hizmet ve hız gibi çağımızın en önemli ölçütleri yapılandırmaktır. Yani bu seçildiğimizde sistemin işleyişini analiz ederek yeniden yapılandırma yapmamız gereken bir iş. Kaçınılmazdır. Anlamını buradan değerli karşı gruba anlatmış olalım.

             ÜYE MEMNUNİYETİ

Yapılmayanların yapıldığını söylüyor Sayın Kılkışlı. Basit bilgi güncellemelerinden, üyeye atılan e-posta veya mesajlardan bahsediyor. Sayın Kılkışlı, 1990´lı yılların sonunda cep telefonları ülkeye giriş yaptı. 2000´li yıllarda toplumun ekonomik gücü yüksek olanların cebine girdi. 2010´lu yıllara geldiğinde artık neredeyse herkesin bir e-postası, herkesin bir akıllı cep telefonu oldu. Ya kusura bakmayın da, artık bir zahmet bilgi güncellemesi yapın. Bunu da hizmet diye anlatmayın, komik oluyor.

Bakıyorum web sitesi oluşturmuşlar. Biraz bizleri örnek almaya başlamışlar, sevindirici. Sosyal medyayı da kullanmaya başladılar. Çağa ayak uydurmaya başlattık karşı ekibi. Çok yararı olduğumuz aşikar. Ama web sitesi içeriğine bakıyorum, üzülüyorum. Arkadaşlar, yapılan yardımlar, burslar, dağıtılan paketler reklam konusu yapılmış. Kimse incelemiyor mu bu sitenin içeriğini arkadaşlar? Bunlar adaylık sitesinin içeriği olamaz. Bu yardımlar bizlerin ödedikleri aidatlar ile rutin yapılan işler. Sağ cebin verdiğini, sol cep bilmez. Biz böyle bir ecdadın torunları olarak yetiştik. Allah aşkına silin o içeriği, yakışmıyor.

Yani rutin yapılan işler hizmet olarak sunuluyor. Bunlar zaten yapılması gerekenler. Çağ gelişiyor, çağa ayak uyduracağız. Hizmet başka bir şey.

              İL OLMA MESELESİ

Çok mutluyum. Çıktık il olma meselesinde 2019 yılının öneminden bahsettik. ?Bu

konunun öncüsü Bandırma Ticaret Odası olmalıdır´ dedik. 3-4 ay önceydi. Sayın Kılkışlı

cevaben ?Biz kimiz ki bu konuyu biz taşıyacağız?´ dedi mi, dedi. ?Siyasetçi önden koşarsa, biz arkasında bayrağı sallarız´ dedi mi? Dedi. Sevindim, dün yavaş yavaş bizim vizyonumuzu anlamaya başlamış. Hatta açıkçası reklamımızı yapmış. Arkadaşlar, Bandırma´nın il olması için gereken çalışmaları yapacağız, 2019 seçimlerinde  Bandırma siyasetçisinin bu konuda elinde olması gereken materyalleri hazırlayacağız. Bandırma´da bu konuda birlik olunması için herkesle çalışacağız. Başarır mıyız? Bilemem, ama o çaba bu ekibin ruhunda var.

                    ADAYLIK SÜRECİ

Sayın Kılkışlı´nın adaylık sürecini şöyle değerlendirelim.

4 yıl önce, ?Bir sonraki dönem aday değilim, bir daha abilik yapmayacağım, o yüreğe- o güce, o bilgiye sahip insanlar, kendi içlerinden aday çıkaracaklar

5 ay önce, ?Arkadaşlarımın bana bakışı, Rıfat Hisarcıklıoğlu´nun baskısı sonucu adayım´,

2 gün önce web sitesinde, ?Oda üyelerimizin talebi doğrultusunda adayım. Rifat

Hisarcıklıoğlu rica etti. Bugün itibariyle verdiği demeç ile yine üyelerden ve ekibimin desteğiyle adayım´ dedi.

?Şunu söyleyeyim, kişisel hesap, hırs ve ihtiras gözetmiyorum´ diyor Sayın Kılkışlı. Eyvallah, orası kendi bildiği bir konu. Ama ben kendim istediğim için adayım diyememek nasıl bir şey ben hâlâ anlayamıyorum. ?Beni sizler yarattınız? diyen sanatçılar gibi Sayın Kılkışlı.

               SES JİNGLE´I, SES REKLAMI

Bir ses jingle´ı hazırlanmış. İlk günkü heyecan denmiş. Tahmin ediyorum arkadaşlar seçim günlerinde heyecanlanıyorlar, yani biz 5 yıllık faaliyeti görünce heyecanlanmadık. Seçim onlara heyecan veriyor diye tahmin ediyorum. Aslında asıl konu edilecek konu şu: ?Rakamlar yalan söylemez´ denmiş. Doğru söylemişler. Eldeki para % 235 arttı demişler. Buradaki başarıyı anlayamadım. Özveri, disiplin ile olmuş, öyle demişler. Herkese de yollamışlar. 5 yılın sonunda 100 TL paranızı bankaya faize yatırsanız 228.60TL olarak alıyorsunuz. 5 yılda Ticaret Odası´nın topladığı gelirler ile zaten yapılan etkinlikler fazlasıyla yapılabilir. Ortada bir başarı yok. Hatta üyenin Ticaret Odası´nın kasasında kaç parası var umurunda değil. Biz Ticaret Odası´nın ortağı değiliz ki, kâr payı filan dağıtmıyoruz.

               TİCARET ODASI BİNASINDA YANLIŞLARI

Ticaret Odası binası etkin kullanılmıyor. Bir sürü hesap hatası var. Örneğin, bir eğitim

kurumuna bir kat kiralanmış. Eğitim kurumunun etrafında restoran açılamayacağı için

yıllarca hizmet aldığımız çatı arasındaki restoran kullanılamıyor. Kira geliri gelmiyor.

Genç girişimci katı ortadan kalktı. Genellikle binanın boşaldığı gözleniyor. Giriş katta

bulunan dükkanlar dışında cazibesi olmadığı ortada.

                 BANDIRMA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Bir gün Bandırma Organize Sanayi Bölgesi´ne gittim, oradaki işletmelerden bazılarını ziyaret ettim. Bize anlatılan tablo ile sayın Kılkışlı´nın ifade ettiği durum birbirinden farklı. Maalesef üzülerek söylüyorum ki, Bandırma Ticaret Odası olarak oradan kapı dışarı edilmişiz. Gazeteci arkadaşlarım, size görev, gidin orada ne olduğunu araştırın. Durduk yere kanuni haklarını kullanmaya ve kendilerini yönetmeye neden karar vermişler araştırın. Cevabı orada yatıyor...

                                         PROJELER

Projelerimiz konusunda bir kaç kere görüşmüş ve sizleri bilgilendirmiştik.

Benim ve birlikte çalıştığım ekibimin ülkemizin ve Bandırma´mızın çağdaş medeniyet

seviyesini yükseltmek gibi temel amacı bulunmaktadır. Bunun için Bandırma Ticaret

Odası´nın yönetimine ?Turuncu Grup´ olarak adayız.

Nereye gideceğini bilmiyorsan, hangi yoldan gittiğinin bir önemi yoktur.

En büyük derdimiz atalarımızdan miras kalan eseri ileriye taşımaktır.

? Manyas peynirinin tescil edilmesi için elimizden gelen çabayı harcayacağız.

? Üniversite ? Ticaret Odası çalışmalarını geliştirerek Bandırma´nın gelecek vizyonunu

Hazırlayacağız.

? B2B, Business To Business firmadan firmaya e-ticaret modelinin Bandırma ticaret

hayatının gelişimi için çaba harcayacağız.

? Genç girişimciler katını yeniden hayata geçirerek onlara büro, sekreterya ve toplantı

salonu imkanı vereceğiz.

? Bandırma´nın sanayi şehri vizyonuna uygun çevreye özenli tesislerin gelmesi için

elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

? Bandırma´da bir fuar alanı oluşturulmasının imkanlarını değerlendireceğiz.

? Bandırma´da kongre turizminin hayata geçebilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız,

? Bandırma´nın gözbebeği çarşımızı canlandıracak faaliyetlerin geliştirilmesini

sağlayacağız.?

/resimler/2018-3/24/1123131547421.jpg

               MESLEK GRUBU ADAYLARI

Daha önce verilen sözlere karşın Oda seçimleri öncesinde meslek gruplarının sayısının 12´den 18´e çıkarılmasının yanlış olduğunu öne süren İlgin, % 80´inin gençlerden oluştuğunu belirttiği meslek grubunda yer alan adaylarını da tanıttı.

?Turuncu Grup?taki adaylar şunlar:

 1-Recep Ökmen, Volkan Yana

 2-Gökhan Gündüz, Hüsnü Anbarcı

 3-İsmail Akgün, Adnan Tuksal, Halil Yırtımcı

 4-Gürkan İlgin, Mücahit İnce, Fatih Çömez

 5-Özden Sever, Bora Eriş

 6-Soner Koçoğlu, Bülent Eksen

 7-İhsan Turgut, Kürşat Topçu

 8-İsmail Çoban, Canset Sevim

 9-Gülsemin Yılmaz, Recep Sayar

10-Murat Gökay, Hakan Akman

11-Tümay Özbeyli, Varol Memişlar

12-Erol Rüzgar, Aydın Akbal

13-Erdinç Martin, Ertan Güngör

14-Hüseyin Kargı, Yaşar Panç

15-Fikret Tuncay, Ayten Atik

16-Bülent Kocabıyık, Burak Erşen

17-Hasan Bulgur, Çağrı Aldemir, Eray Ünal

18-Gökhan Yankol, Yavuz Ayaz



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false