ANA, GÖKYÜZÜ DELİNMİŞ

ANA, GÖKYÜZÜ DELİNMİŞ

Ayvalık Belediyesi, Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nde sergilediği performans ile seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

10 yıl önce Mersin’e bağlı Arslanköy’de sadece kadınları bir araya getirerek kurduğu tiyatro ile yola çıkan Ümmiye Koçak, büyük sanat girişimi olarak nitelendirdiği  "Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu" ile Ayvalık Belediyesi, Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nde sergilediği performans ile seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in titizlikle takip ettiği ve yakından ilgilendiği iklim değişikliği konusuna dikkat çekmek için gösterim programına alınan "Ana, Gökyüzü Delinmiş" adlı Arslanlar Köy Tiyatrosu’nun oyunu nedeniyle salonda boş koltuk kalmadı.

İklim değişikliğine dikkat çekmek isteyen vekonuyla ilgili yaptığı oyunla yurtiçi yurtdışı birçok ödül alan Ümmiye teyze (Ümmiye Koçak),kurdukları tiyatroylaiklim değişikliğiyle ilgili konuları hala anlatmaya devam ettiklerini söyledi. Otuzun üzerinde ülke gezen ekip Ayvalık'a ilk kez geldiklerini ve büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını belirttiler. Daha önce farklı konuları anlatan oyunlarıyla sahne aldıklarını hatırlatan Ümmiye Koçak, “İklim değişikliğinden daha önemli bir konu yok, yolculuğumuz anlatabildiğimiz kadar gidebildiğimiz kadar sadece bu konu olacak” dedi.



Anahtar Kelimeler: GÖKYÜZÜ DELİNMİŞ
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı