Anadol’dan açık mesaj

Anadol’dan açık mesaj

BANDAK Başkanı Mustafa Anadol: “Kapıdağ’ın değerini bilmeli ve çok iyi korumalıyız”

Bandırma Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği(BANDAK) Başkanı Mustafa Anadol, “Kapıdağ’ın değerini bilmeli ve çok iyi korumalıyız” dedi.

11 Aralık Uluslararası Dünya Dağlar Günü’nde, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’nin konuğu olan Anadol, dağların, sürdürülebilir yaşamın anahtarı olup ekoturizm açısından önemine dikkati çekti.

Kapıdağ’da geçtiğimiz ekim ayında düzenledikleri ultra maratonun ikincisini 11-12-13 eylül 2020’de gerçekleştireceklerini, bu etkinliğe bin beş yüz sporcunun katılmasını beklediklerini belirten Anadol, Kapıdağ’a yeterince sahip çıkılmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Kapıdağ’a düzenlediğimiz gezilerde kaçakçıların yaptıkları çok sayıda kazının izlerine rastlıyoruz. Kısa bir süre önce Kirazlı Manastırı’nda bile kaçakçılar tarafından bir tünel açıldı. Ne yazık ki sit alanlarına gerekli önemi vermiyoruz. Bu arada piknikçiler, Kapıdağ’a büyük zarar veriyor. Kapıdağ, piknikçilerin bıraktıkları çöplerle dolu. Buraya yaptığımız geziler sırasında bu çöpleri biz bile toplamak zorunda kalıyoruz.” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Anadol’ mesaj
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli