Anadolu öğretmen lisesi göğsümüzü kabarttı.

Anadolu öğretmen lisesi göğsümüzü kabarttı.

OYAK Liselerarası Matematik Yarışması'nın Balıkesir Şampiyonları açıklandı.




____________________________________________/ Hakan ÇAPAR

OYAK Grubu şirketlerinin faaliyet gösterdiği 15 ilde Tübitak işbirliği ile 10 yıldan bu yana düzenlenen OYAK Liselerarası Matematik Yarışması'nın Balıkesir şampiyonu açıklandı. Balıkesir'deki organizasyonunu Tukaş'ın üstlendiği yarışmanın il birincisi, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi oldu.

Balıkesir'de 48 okulun katıldığı yarışmanın il birinciliği sınavı, 19 Kasım 2011 Cumartesi günü 15 ilde eş zamanlı düzenlenmişti.
Asya Pamukçu Termal Otel'de 11 Ocak 2012 Çarşamba günü düzenlenen törende; yarışmaya katılan okullara sınavda elde ettikleri başarı sıralamasına göre, Balıkesir'de ilk 24'ye giren okullara 2.000TL, sıralamada 25-48. sırada yer alan okullara ise 1.000TL para ödülleri Tukaş tarafından takdim edildi.
İlk üç okula verilen çeşitli hediyelerin yanı sıra il birincisi olan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmen ve okul müdürü ise birer Cumhuriyet  Altını ile ödüllendirildi.
İlk üçe giren okulların matematik öğretmenleri ise, 15–20 Ocak  2012 tarihlerinde Ankara'da ODTÜ'de düzenlenecek OYAK Matematik Kampı'na katılmaya hak kazandılar.
İl şampiyonu olan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, Nisan 2011'de İstanbul'da yapılacak final sınavında Balıkesir'i temsil edecek.
Final sınavında İstanbul'da misafir edilecek 15 il birincisi ekip ve aileleri, hem İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarını gezecek, hem de seçkin üniversiteleri ziyaret edip, mezunları ile bir araya gelecekler.
Nisan ayında yapılacak final sınavını kazanacak okul ve ekip üyelerine ise yarışmanın anısına çeşitli hediyeler verilecek.
İlk kez 2002 yılında 5 il ve 107 okulda Hayat Matematiktir” sloganı ile başlayan düzenlenen OYAK Liselerarası Matematik Yarışması, 5 yıldan bu yana Tukaş'ın ev sahipliğinde Balıkesir'de düzenleniyor.
Akademik kalitesi, ödülleri ve her geçen yıl artan uygulama alanı ile önemli bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan yarışma ile öğrencilerin gündemine analitik düşünme ve çözümleme pratiğinin yerleştirilmesi ve matematik sevgisinin aşılanması amaçlanıyor.
10 yılda 3.449 okuldan 13.796 öğrencinin katıldığı yarışmanın 19 Kasım 2011 Cumartesi günü düzenlenen I. aşama sınavında 15 ilden toplam 483 okul ve 1.932 öğrenci yarıştı.
11 OYAK iştirakinin üstlendiği ve 15 ilde yapılan yarışma bu yıl Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlendi. Bu illerde organizasyona Tukaş, Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento, OYAK Beton, Renault MAIS, Erdemir, İsdemir ve Ermaden ev sahipliği yaptı.
Balıkesir'de ilk üçe giren okullar;

Balıkesir İl 1.  = Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi

Balıkesir İl 2.  = Bandırma Anadolu Öğretmen Lisesi

Balıkesir İl 3.  = Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi












Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli