ANALARIN YÜREKLERİ YANGIN YERİ

ANALARIN YÜREKLERİ YANGIN YERİ

8 Mart’ları Kadın Bayramına dönüştürelim

Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Muazzez Palta, 8 Mart’ın kadınların hak arama gününden çıkarıp, kadınlar bayramına dönüştürelim temennisinde bulundu.

ANALARIN YÜREKLERİ YANGIN YERİ 
Balıkesir genelindeki 80 kadının oluşturduğu platform tarafından Bandırma’da kurulan Kadın Dayanışma Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’yle ilgili açıklama yayınladı. Vatan savunmasının analığın can damarı olduğunu ifade eden Başkan Muazzez Palta, evlatlarını huzur ortamında yetiştiren anaların, evlatlarını şehit verdiği bugünlerde ise yüreğinin yangın yeri olduğuna dikkat çekti. 8 Mart’ın kabulüyle ilgili bilgiler paylaşan Palta, “Kadınlara özgü bir günün varolması düşüncesi, ilk kez 26-27 Ağustos 1910 da, Kopenhag'da düzenlenen Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansında ortaya atıldı ve kabul edildi. 1921 yılına kadar bahar aylarında, değişik tarihlerde kutlandı. 1921 yılında 3.Uluslararası Kadınlar Konferansında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak sabitlendi. 1977'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak kutlanmasını kabul etti.
Bu gün de ilk başlarda olduğu gibi, kadınların eşitliği, bağımsızlığı, politik haksızlıkların kalkması, iş ve yaşam koşullarının iyileşmesi konularında gelişme sağlanması için çaba sarfedilmektedir” diye konuştu. 
BU DÜNYA SADECE ERKEKLERE AİT DEĞİL
Kadınların, siyasi ve idari alanda erkekler tarafından engellediğine dikkat çeken Palta, “Bu dünyanın, sadece erkeklere ait olmadığı apaçık iken, bilim, teknoloji, spor gibi alanlarda erkeklerden de fazla verimlilik gösterebilen kadınlar, siyasi ve idari alanda erkekler tarafından ısrarla engellenmektedir. İnsan topluluğunun yarısı kadındır. Tüm engellemelere rağmen her iş kolunda çok başarılı olabilen kadınların önü, niye siyasi ve idari alanda kapatılmaktadır. Kadın cinayetleri  kavramı niye hayatımıza girmiştir. Kadınlar, etraflarında olan, hayatının içindeki erkekler (babaları, kocaları, oğulları, kardeşleri) tarafından niye kısıtlanmakta, öldürülmektedir? Toplumumuzdaki erkekler neden kadına bu davranışı layık görmektedir? Bir toplumun bireyleri birbirine saygı duymazsa o toplumda huzur olur mu? Huzurun olmadığı yerde mutluluk olur mu, gelişme olur mu? İnsanlığın barışçıl, huzurlu, üretken olması, kadın-erkek hep birlikte dengeli bir hayat kurması ile olur. Şehitlerimizin olmadığı, insanların yaşlanarak öldüğü, güçlü, huzurlu, barışçıl bir toplumu hep birlikte inşa edelim. 8 Martı kadınların hak arama gününden çıkarıp, kadınlar bayramına dönüştürelim”  Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: ANALARIN YÜREKLERİ YANGIN
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli