Anguz'suz yaşam haram oldu.

Anguz

Feribot'un dahi bu performans'a uyum sağlayamadığı Bandırma Çelebi limanı, Angus ithalatını gerçekleştiren eski aşk gemileri Bandırma'yı komşu kapısı yaptı.

Feribot'un dahi bu performans'a uyum sağlayamadığı Bandırma Çelebi limanı, Angus ithalatını gerçekleştiren eski aşk gemileri Bandırma'yı komşu kapısı yaptı.

1960 lı yıllarda karayolu, deniz yolu ve demiryolu'nun hava yolu ile desteklenerek dünyanın en çağdaş kentlerinden birisi olma noktasında açıklanan görüşler bugün bir bir hayata geçerken mevcut olan bu olanakları bir bir kaybetmek Bandırmalıları alışkanlıkları ile ambele olmuş uysal bir izleyici konumuna getirdi.

Karayolu'nun demiryolu, deniz yolu ve hava yolu ile desteklendiği yıllarda Bandırma'nın nüfusu 20 bin civarında idi.  Yıl 2023 Bandırma'nın tabelalara yazılmasından dahi korkulan nüfusu kesin olmayan rakamlara göre 200 bin, bu artış süratle ilerliyor.  Geleceğe yönelik öngörülere göre 2030 yılında Bandırma'nın nüfusu 600-700 bin!…  Sağlıklı karayolu ulaşımı, sağlıklı demiryolu ulaşımı, sağlıklı denizyolu ulaşımı yok, Hava yolu ise hiç konuşmaya gerek yok…

Bandırmalı sivil toplum dinamikleri anlamında tam bir kış uykusunda, Kent konseyi önceliğinde oluşturulan bir grup çevre gönüllüsü Paşakent'ten Çelebi limanına yürüyor, kahve önünde bacak çelmiş kent insanı kendi adına yapılan bu özveriye alkış tutmaktan aciz..

Öyle olunca ister istemez insanın aklına Timur'un filleri geliyor. Hemen güne uygun formatlıyoruz “Gönderin daha çok Angus gemilerini”  bu niyet tutmuş olacak ki, son günlerde Çelebi limanına giren Angus gemisi ile çıkan Angus gemisi kılavuz kaptan almasalar, yeşil fener ile kırmızı fener önünde kafa kafaya çarpışarak “Hayat - N ” gibi Angusları ile birlikte körfezin karanlık sularında kaybolacaklar.

Sonuç; Cuma günü limana giriş yapan Gulf Live Stock-2 bugün saat 18.oo sularında Bandırma'yı terk etti.

Gulf Live Stock-2  Bandırma'yı terk etmek üzere halat toplarken Tavşan adası arkasından körfeze giren 600 bin Angus yüklü Ramım Beırut ile Dutliman önlerinde karşılaştılar, Bir birlerine siren çalıp, başarılar dileyen 2 Angus taşıyıcısından Ramım Beırut'u kırmızı fener önünde 2 kılavuz kaptan kundaktaki bebek gibi, hiç sallamadan, hırpalamadan kucaklarına alarak girdikleri limanda yük boşaltılması kamufle olacak şekilde iskeleye bağlandı. Bandırmalıların daha fazla ahır kokusu ile kokmaması için yapılan temaslar sonucu tahliyelerin serileştirilerek 48 saatte tamamlanması sağlandı.

Dolayısı ile bundan anlaşılacağı şekilde Gulf Live Stock-2 gitti, bir 48 saat daha burnunuzu tıkar, dişinizi sıkarsanız Allah'ın izni ile 10 Ekim Salı akşamı gece saat 00.00 gibi pencerelerinizi açıp konutlarınızı havalandırabilirsiniz. Temiz bir hava için bundan daha fazla verecek  haberimiz kalmadı…



Murat Haklı
9.10.2023 07:43:17
Tarım bakanına yöneltin bu soruları.

Anahtar Kelimeler: Anguz' yaşam haram .
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı