Anıtkabir ziyaretinin engellenmesine tepki

Anıtkabir ziyaretinin engellenmesine tepki

CHP ilçe Başkanı Dr. Selim Panç " Baro başkanlarının, Anıtkabir'e yapmak istedikleri ziyaret engellenmesini doğru bulmuyoruz."

CHP ilçe Başkanı Dr. Selim Panç Baro Başkanlarının Anıtkabir ziyaretinin engellenmesine karşı duyulan rahatsızlık üzerine yazılı bir açıklama yaparak uygulamayı kınadı.

Başkan Dr. Selim Panç, "Ankara’da Türkiye’nin dört bir yanından gelen Baro başkanlarının, Anıtkabir’e yapmak istedikleri ziyaret engellenmesini ve yapılan müdahaleleri doğru bulmuyoruz. Hükümetin yapmak istediği değişikliğin, Baroların birliğini ve bağımsızlığını bozacağını savunmak için bir araya gelen Avukatların sesine kulak verilmesi gerektiğine inanıyoruz.
Hükümet yapmak istediği değişiklikte 2000 den fazla avukat olan şehirlerde birden fazla Baronun kurulmasına olanak sağlayan yasa değişikliği ile Barolar parçalanacak, siyasallaşacak, her düşünce mensupları kendi Barosunu kurabilecek, bağımsız yargının korunması daha da zorlaşacaktır. Devletin üniter yapısına zarar verecektir. Bundan dolayı Baro başkanlarının taleplerinin hükümetçe dikkate alınmasını, gereken düzenlemelerin onların talepleri doğrultusunda yapılmasının doğru olacağını düşünüyoruz. Hak, Hukuk ve Adaletin ülkemizde  tam oluşması için  yapılmak istenen yasa değişikliklerinin takipçisi olmaya devam edeceğimizi bildiririz."
*
Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanı
Selim PANÇ



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli