Ankette garip sorular

Ankette garip sorular

Sivrioğlu anket sorularını açıkladı

Sivrioğlu anket sorularını açıkladı

31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken, manipüle etme amacına yönelik “sözde anket”ler de artıyor. Bu anketlerde vatandaşlara zaman zaman da “garip sorular” yöneltiliyor.

Bu garip anketlerden biri de Bandırmalı tarihçi-yazar Dr. Ulaş Töre Sivrioğlu’na yöneltildi. 

Sivrioğlu, kendisini telefonla arayan kadının, “Aksoy” şirketi adına yaptığını belirttiği anketle ilgili şunları söyledi:

“Beni arayan kişi, bundan önceki yerel seçimde hangi partiye ve adaya oy verdiğimi sorduktan sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından memnun olup olmadığım sorusunu yöneltti. Ancak daha sonra garip sorulara başladı. Bu sorulardan bazıları, ‘Dininiz nedir?’, ‘Kendinizi dindar olarak görüyor musunuz?’, ‘Evde hangi dili konuşuyorsunuz?’ şeklindeydi. Soruları yönelten kadına, yerel seçimler ile bu soruların hiçbir ilgisi olmadığını belirttim. Ankette sorulması gereken asıl soruların, belediye çalışmalarına yönelik olması gerektiğine işaret ettim. Sözde anketi yönelten kadın, anketi rastgele seçtikleri kişilere uyguladıklarını söyledi. Din ve dil ile ilgili konularla ilgili soruların yöneltilmesinin amacının ne olduğunu gerçekten merak ediyorum.”   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Ankette garip sorular
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı