Anlamlı mesaj

Anlamlı mesaj

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlandı

Tüm Dünya´da olduğu gibi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü Bandırma´da da düzenlenen kortek ve akabinde hazırlanan programla kutlandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadılar Günü Bandırma´da bir birini takip eden programlarla gün boyu kutlandı.

Yaman Egeli İlkokulu Şoförler Odası Düğün salonunda gerçekleştirdiği çay ile kutlamaya katılırken, Belediye bünyesinde açılan kurlara katılan kadınların ortak sergisi beklentinin çok üzerinde bir katılım ile ziyarete açıldı.

/resimler/2019-3/9/0215458045415.jpg

Emekçi kadınlar platformu daha sonra kalabalık bir grup olarak düzenlenen kortej ile İDO iskelesi önünden Cumhuriyet alanına yürüdü.

Cumhuriyet alanında Emekçi kadınlar adına tercuman olup söz alan bir kadın yaptığı konuşma ile çağdaş kadın koordinatlarını belirlerken neyi isteyip, neyi istemediklerini bir kez daha yeniledi.

Alandaki etkinlikte Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya da söz verildi.

Başkan Mirza, Kadınların hak ve taleplerine ilişkin yanıtta bulunurken Bandırma Belediyesi olarak kadın haklarına karşı son derece pozatif ayrımcı olduklarını, çalışma koşulları, maaş ve ek ödemelerin yanı sıra tüm Beleldiye çalışanı bayanların 8 Mart´da izinli sayıldıklarını açıkladı.

/resimler/2019-3/9/0221428204541.jpg

Etkinliklere katılan kadınlara daha sonra halay çekti, hora tepti.

Başkan Mirza´nın sürprizleri elbette bukadarla sınırlı kalmadı. Başkan Mirza Cumhuriyet alanı ve resim gergisine getirttiği kamyonlarla tüm kadınlara saksı-topraklı çiçek armağan etti.

/resimler/2019-3/9/0224198520069.jpg

Gecenin finali ise Barış Manço´da yaşandı. Bandırma Kent Konseyi Kadın Danışma Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu verdiği konser ile birkez daha kulakların pasını sildi.



Anahtar Kelimeler: Anlamlı mesaj
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false