Anlaşma yoksa, Piliç'te yok

Anlaşma yoksa, Piliç

Görüşmelerden sonuç alamayan Türkiye Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birliği’nden açıklama yayınladı. "Anlaşma yoksa, Piliç'te yok."

Yaşanan ekonomik gerekçeler doğrultusunda Kanatlı hayvan eti üreticileri, işletmeler bazında gerçekleştirdiği toplantılarla, durumlarının iyileştirilmesi beklentisi olumsuzlukla sonuçlandı.

Görüşmelerden sonuç alınmaması durumunda 5 Ağustos'tan itibaren kümeslere piliç almama kararı açıklayan  Türkiye kanatlı hayvan eti üreticileri Merkez Birliği, Bakanlığın araya girmesi ile gerçekleşen son toplantıda da sonuç alınmaması üzerine, resmen kümeslere piliç almama kararı yayımlandı.

Yapılan açıklamada;

       Türkiye kanatlı hayvan eti üreticileri merkez Birliği’nden duyurulmuştur basın bildirisi.

15 Ağustos İtibari ile başlayan Hak arayışımızın sekizinci gününde bakanlığın talebi doğrultusunda besdbir ve entegre temsilcileri ile yapılan görüşmede de bir sonuç çıkmamıştır.

Bakanlıkta yapılan görüşme de Firma yetkilileri yönetmeliği harfiyen uyguladıklarını yönetmeliğe uygun sözleşmelerin bir nüshalarını İl tarım ve orman müdürlüklerine gönderdiklerini beyan etmiş olup, bizim yaptığımız araştırmalarda ise yönetmeliğe her firmanın uymadığı ve sözleşmelerin firmaların çoğunluğu tarafından il tarım ve orman müdürlüklerine gönderilmediği saptanmıştır. Bu toplantıdan da bir sonuç alınmadığı için eyleme devam etme kararı alınmıştır.

Eylem bildirimizin yayınlanmasının ardından bizim ile ilk temasa geçen ve şartlarımızı kabul ederek iş ortağı olduğumuzu ispatlayan BOLEZ firması yetkililerine buradan huzurunuzda teşekkür ederek bu firmamız ile yola devam etme kararımızı siz değerli basın mensuplarımıza duyurulur.                                                 Türkiye Kanatlı Et Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah KOÇ



Anahtar Kelimeler: Anlaşma yoksa Piliç'
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı