Anlattıkça Mor Soğanın değeri arttı

Anlattıkça Mor Soğanın değeri arttı

Sınır tanımayan performası Kapıdağ´ın MOR soğanını zirveye taşıdı, sırada Bal, kestane, Ihlamur var.

Erdek Ticaret Odası Başkanaı Özlem Sarı coğrafi işaretler zirvesinde Kapıdağ´ın ünlü Balık soğanı "Mor Soğan´ı" anlattı.

Sarı, gelecek yüz yılın gıda da elde edilecek kazanımlar olduğunun altını çizerek Dünyada sadece 3 yerde üretimi yapılan Kapıdağ Mor soğanını vitrine taşırken, sıradaki Kestane, Ihlamur ve Bal´ın bulunduğu müjdesini verdi.

İSTANBUL COĞRAFİ İŞARETLER ZİRVESİNE KATILDI

Metro Toptancı Market, Türk Patent Enstitüsü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile bu yıl 1.si düzenlenen İstanbul Coğrafi İşaretler Zirvesi Gastronometro´da gerçekleşti.

Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, TOBB Başkan Yardımcısı, İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Emin İzol, Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, Metro Toptancı Market Meyve Sebze Kategori Müdürü Birol Ulusan, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Finike Meyve Üreticileri Tarımsal Birliği Başkanı Celal Bülbül´ün yanı sıra Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı Hakan Kızıltepe´de  katıldı.

İSTANBUL COĞRAFİ İŞARETLER ZİRVESİ´nde ;

Erdek Ticaret Odası Başkanımız Özlem Sarı Coğrafi İşaretli Ürünümüz Kapıdağ Mor Soğanının tanıtılması ve Coğrafi İşaretlerde Üretici Birliklerinin Önemini vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı