ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

BANDIRMA DA SİVAS KATLİAMINDA YAŞAMINI YİTİRENLER İÇİN ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bandırma Belediyesinin öncülüğünde, Bandırmada faaliyet gösteren demokratik kitle örgütleri ile ortaklaşa düzenlene Sivas Katliamında ölenleri anmak için Bandırma Cumhuriyet meydanında etkinlik gerçekleştirildi.

/resimler/2017-7/2/2348375861094.jpg

Yapılan Etkinliğe Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Meclis Üyeleri, Sendikalar, Çeşitli Siyasi Parti temsilcileri ve Dernek üyeleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza: ? Bundan tam 24 yıl önce Sivas´ta yakılarak katledilen aydın, yazar, sanatçı ve yurttaşlarımızı anmak için Cumhuriyet Meydanında toplandık. Bu olay ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Katledilen vatandaşlarımızı minnetle ve şükranla anıyorum. Onları unutmadık ve unutmayacağız. Demokrasinin, barışın, kardeşliğin kenti Bandırma´da kaybettiğimiz canlarımızı anıyoruz . Biz ülkemizde hiç kimsenin ayrıma tutulmadan insanca yaşamamasını istiyoruz. Herkesin işinin, aşının olduğu sorunlarının çözüldüğü şiddetten, terörden ve savaşlardan uzak bir ülkede barış içinde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Haksızlıkların ortadan kaldırıldığı adalet içinde bir Türkiye ve Dünya istiyoruz. Bu gereçleşene kadar mücadelemiz bitmeyecek. Bu uğurda yürümeye devam edeceğiz. 
Bizim rehberimiz kin ve nefret değil sevgi ve barış olmalıdır. Katılan herkese teşekkür ediyorum? dedi.

/resimler/2017-7/2/2351456177210.jpg



Anahtar Kelimeler: ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu