Anne-baba olmak isteyen ton balığı ve yumurta sarısı yesin

Anne-baba olmak isteyen ton balığı ve yumurta sarısı yesin

Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü Op. Dr. Seval Taşdemir, D vitamini ve kısırlık hakkında bilgiler verdi?

?Kış geldi. Havalar soğudu ve güneşli gün sayısı da azaldı. Güneşten D vitamini alma şansınız azaldığı için D vitamini eksikliği yaşamamak adına destek almanız gerekiyor´ diyen Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, ?D vitamini eksikliği üreme sağlığını olumsuz etkiler´ diyerek uyarıyor.

Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü Op. Dr. Seval Taşdemir, D vitamini ve kısırlık hakkında bilgiler verdi?

?D vitamini eksikliğinin, son yıllarda infertilite (kısırlık) ve düşük problemi olan hastalarda daha sık oranda görüldüğü saptandı. D vitamini eksikliği; üreme sağlığını, yumurta rezervini, yumurtanın kalitesini ve döllenme oranlarını olumsuz olarak etkiler. Ayrıca döllenmiş yumurtanın anne rahmine tutunma oranını da düşürür.?

/resimler/2017-12/11/2155262650917.jpg

SÜT ÜRÜNLERİNİ BOL TÜKETİN

?Kanda 25 hidroksi vitamin D düzeyini ölçerek vitamin D depolarını değerlendiririz. 30 ng/ml´nin altındaki değerler düşük olarak kabul edilir? diyen Op. Dr. Seval Taşdemir, ?D vitaminini güneşten alabileceğimiz gibi ton balığı, uskumru, karides, yumurta sarısı, karaciğer, süt ve süt ürünleri, tahıl gibi ürünlerde de bulabiliriz? diyerek D vitamini eksikliği olanların bu gıdalardan tüketmesi gerektiğini özellikle belirtiyor.

?Eksiklik tespit edilirse günde 600-800 IU arası D vitamini alınabilir. 1000 IU´dan fazla alınmaz, yan etkileri ortaya çıkabilir? diyen Op. Dr. Seval Taşdemir uyarıyor:

/resimler/2017-12/11/2156010464057.jpg

D VİTAMİNİ DÜZEYİNİZE BAKTIRIN

?Özellikle kısırlık ve tüp bebek tedavisi görecek olan hastalarda mutlaka D vitamini düzeyine bakılmalı. Özellikle yaşı 35´in üzerinde olan ve güneşten daha az faydalanan grupta, D vitamini eksikliği daha sık görülür. Eksik olan vitaminin tedavisinden sonra yapılan infertilite (kısırlık) tedavisinden, çok daha başarılı sonuçlar elde ediliyor. Son yıllarda bunu destekleyen birçok çalışma yapıldı. Kısacası D vitamini, vücudumuzda sadece kanda kalsiyum oranlarını belirleyen, bağırsaktan kalsiyum emilimine yardımı olan vitamin değil; tüm vücut bağışıklık sistemini düzenleyerek gribal enfeksiyonlara direncimizi artıran bir vitamindir. Önemli kanser vakalarında, meme, pankreas, kolon, rektum kanserlerinin seyrini etkiler, kalp ve damar hastalıklarını önler. İnfertiliteyi (kısırlığı) önemli şekilde etkileyen çok önemli vitamindir.?

/resimler/2017-12/11/2157596091396.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli