Arda Turan’a rekor ceza

Arda Turan’a rekor ceza

Türkiye Futbol Federasyonu’nun akreditasyon talimatlarına uymaması nedeniyle rekor bir cezayla karşı karşıya kaldı.

Trendyol 1. Lig takımlarından Eyüpspor’un teknik direktörü Arda Turan, Türkiye Futbol Federasyonu’nun akreditasyon talimatlarına uymaması nedeniyle rekor bir cezayla karşı karşıya kaldı.

Turan, 12 hafta içinde 5 kez Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na(PFDK) sevk edildi. Akreditasyon kartını düzenlemelere aykırı şekilde kullanması nedeniyle toplamda 107 bin 250 TL para cezasına çarptırılan Turan, bu konuda Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

Olayların başlangıcı, Trendyol 1. Lig’in ilk haftasındaki Ankara Keçiörengücü maçında yaşandı. Arda Turan, akreditasyon kartını görülecek bir şekilde takmaması nedeniyle yazılı uyarı aldı. Ancak genç teknik adam, bu uyarıya karşın aynı konudaki ihlallerini sürdürdü. Ümraniyespor ve Sakaryaspor maçlarının ardından ceza alan Turan, Bodrum FK maçının ardından bir kez daha PFDK’ya sevk edilerek 29 bin 250 TL para cezası aldı. Arda Turan’ın kural ihlallerini sürdürmesi, Trendyol 1. Lig’in 10. haftasındaki TeksütBandırmaspor karşılaşmasında akreditasyon kartını kullanmamasıyla doruğa çıkınca ceza, 39 bin liraya yükseldi. 

Türk futbol tarihinde sadece akreditasyon kartı talimatlarına uymaması nedeniyle bu kadar yüksek miktarda ceza alan ilk teknik direktör olan Turan, dikkatleri üzerine çekti.



Anahtar Kelimeler: Turan’ rekor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı