Arıcılığın gelişmesine katkı sağlıyorlar

Arıcılığın gelişmesine katkı sağlıyorlar

Bölge arıcılığı için el ele verdiler

Bandırma Orman İşletme Bölge Müdürü Taner Nişancı´nın göreve yeni başlaması dolayısı ile Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Oda Genel sekreteri Levent Tüzen, Bandırma, Erdek, Manyas ve Marmara İlçeleri Arı yetiştiricileri birliği Başkanı Hüseyin Köse tarafından gerçekleştirilen tebrik ve nezaket ziyaretinde ülke ekonomisine önemli katma değer kazandıran bölge arıcılığı konuşuldu.

Orman Bölge Müdürü Nişancı, Arıcılık´ın ülke ekonomisi anlamında sağladığı karma değerin yanı sıra insan yaşamındaki vazgeçilmez sağlık değerlerinin yükseltilmesi adına proje ürettiklerini söyledi.

/resimler/2017-7/20/1146017639413.jpg

Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı:

? Doğal bal ormanlarımız var, biz çeşitleri çoğaltmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz?

Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı,  bölgelerinde,  doğal bal ormanları olduğunu, işletme olarak çeşitleri çoğaltmak adına çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Nişancı, ?Marmara Orman işletme Şefliği olarak Marmara Adası Topağaç Mahallesi hudutlarında 667 dönüm bir arazide mevcut yapraklı türlerin yanına ek olarak türendi çeşidi, akasya, ıhlamur tarzında diğer çeşitli bitkilerinin oluşu ile bir orman oluşturuyoruz. Biyolojik özelliklerini arttırarak baldaki özel yağı aromayı arttırıcı çalışmamız var.  Daha öncede buna benzer bir bal ormanını Erdek´e bağlı Tatlısu Mahallesi´nde oluşturduk. Oda yaklaşık 150 dönümlük bir arazi üzerinde bulunuyor. Erdek Kapıdağ Yarımadası zaten doğal olarak bir bal ormanı yapraklı türleriyle, ıhlamur ve kestanesiyle diğer türlerle beraber arıcıların rağbet gösterdiği önemli bir eko sistem." diyen Orman İşletme müdürü Nişancı,"Bundan sonra arıcılarımızın talepleri doğrultusunda, su olmayan yerlere çeşme ve yol açılımı tarzında çalışmalar yapabiliriz. Yöremiz flora olarak zengin, arıcılarımızın tercih ettiği ve kestane balının alındığı yöre.? İfadesini kullandı.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli