Arkeoloji bölümü nazara geldi

Arkeoloji bölümü nazara geldi

Bandırma ve Erdek de açılmasını bekliyordu.

Yüksek Öğrenim Kurumu(YÖK), Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde eğitim-öğretime açılmasına karar verilen arkeoloji bölümünü kapattı.

/resimler/2018-12/18/2025313736558.jpg

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, şu bilgiyi verdi:

?Üniversitemize, bölgemizin ihtiyacı olan arkeoloji bölümünü açmak istiyorduk. Ancak YÖK, açılacak yeni bölümler için en az yüzde 90 doluluk oranı aradığından bu bölümü kapattı. Arkeoloji bölümü için Erzurum Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Koçhan´ı da üniversitemiz bünyesine almak istiyorduk. Arkeoloji bölümümüz kapatılınca, kendisine, ?Sanat Tarihi bölümümüze gelir misiniz?´ diye sorduk. Olumlu cevap aldık. Sayın Koçhan, bu bölümümüzde göreve başladıktan sonra Erdek Kyzikos kazılarını yine sürdürebilecek. Ancak biz, yine YÖK´e başvurup, bölgemizin arkeolojik açıdan zenginliğine de dikkati çekerek yeniden arkeoloji bölümünün yeniden kurulmasını isteyeceğiz.?

/resimler/2018-12/18/2026002487302.jpg

ERDEK BİNASI YETERSİZ

Erdek Meslek Yüksek Okulu binasının fiziki yetersizliğinin yeni bölümler açılmasına engel olduğuna işaret eden Rektör Özdemir, şunları söyledi:

?Aslında Erdek Meslek Yüksek Okulumuza bölgenin ihtiyacı olan ?İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü´nü açmayı düşünüyorduk. Ancak hem YÖK´ün, yüzde 90´lık doluluk oranını öngörmesi, hem de Erdek´teki binamızın fiziksel yetersizliği nedeniyle bu düşüncemizden şimdilik vazgeçtik.?  Önder BALIKÇI



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false