Arkeolojik Araştırmaları Destekleme Derneği

Arkeolojik Araştırmaları Destekleme Derneği

   

 

Bandırma`da, CHP İlçe Başkanı Ercan Akyazar`ın kurucu başkanlığında, "Arkeolojik Araştırmaları Destekleme Derneği" yaşama geçirildi.

Derneğin kurucu yönetim kurulu, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Daskyleion kazı ekibinde yer alan araştırma görevlileri Aslı İren, Taylan Doğan ve Çiçek Atay, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Başkan Yardımcıları Dursun Mirza ve Ozan Onur, CHP İlçe Sekreteri Sadullah Batur ve fakülte öğrencisi Gökhan Özkalan`dan oluşuyor. CHP Belediye Meclis Üyeleri Yalçın Cömert ve İsmail Göksoy da derneğin üyeleri arasında yer alıyor.

Derneğin amaçları hakkında bilgi veren kurucu başkan Ercan Akyazar, şunları söyledi:

"Derneğimiz, öncelikle Daskyleion ören yeri kazılarının daha nitelikli duruma gelerek genişletilmesi, kazılar sırasında ortaya çıkan altyapı sorunlarının çözümü ve bu ören yerinden çıkarılan tarihi yapıt ve buluntuların korunması için çaba harcayacaktır. Derneğimizin sekretaryalığını, Sadullah Batur yapacaktır. Derneğimiz, Daskyleion`un yanı sıra bölgedeki diğer arkeolojik kazıların sorunlarının çözümüne de yardımcı olmaya çalışacaktır."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli