ARONYA her derde DEVA

ARONYA her derde DEVA

Aromatik bitkiler dalında "ARONYA" bölgemiz topraklarına uyum sağladı.

Gönen’i “Aronya” bitkisi ile tanıştıran Gönül Saral Durmuş, gösterilen ilgiden memnun.

Bandırma-Gönen karayolunun sağında Aronya üretimine 2020 yılında başlayan Durmuş, 1 dönümlük tarım alanından bu yıl 300 kilo üretim sağladığını, bunun 150 kilosunu sattığını belirterek, “Toptan satış yapmıyorum. İsteyenlere taze taze, kilosu 150 liradan satıyorum” dedi.

Halen 310 Aronya ağacı bulunduğunu, bu ürünün her yıl katlanarak verim sağladığını vurgulayan Durmuş, “Önümüzdeki yıl 1 tonluk üretim bekliyorum” diye konuştu.

Bandırma Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nün kendilerine verdiği destekten çok memnun olduğunu belirten Durmuş, şimdi de Bandırma Halk Eğitim merkezi Müdürlüğü’nün kurslarına katılarak “Aronya sabunu” yapımını öğrendiğini vurgulayarak, “Aronya sabunu, cilde çok yarar sağlıyor. Cildi yeniliyor. Kozmetiklere milyonlarca lira para harcanıyor. Aronya sabunu bu kozmetiklerden çok daha yararlı” dedi.

Gönül Saral Durmuş, Aronya meyvesinin kanser, diyabet(şeker) hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı bağışıklık kazandırarak yararlı olduğunu sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: ARONYA derde
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı