Alman Turistin anlam veremediği kirlilik

Alman Turistin anlam veremediği kirlilik

67 yaşındaki Alman Turist, Wilfried Haeffner,in Erdek Kapıdağ Kirazlı Manastırı çevresindeki çöpleri görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Almanya`dan, Erdek`e tatile gelen 67 yaşındaki Wilfried Haeffner, Kirazlı Manastırı çevresindeki çöpleri görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Almanya`dan,  Erdek`e tatile gelen 67 yaşındaki Wilfried Haeffner, Kirazlı Manastırı çevresindeki çöpleri görünce şaşırdı. Karavanıyla kaldığı kamp alanının sahibi ile kolları sıvayan Haeffner, 4 torba çöp topladıktan sonra manastırın çevresine çöp atılmaması için Türkçe uyarı yazıları astı.

 

Yaz tatili için Türkiye`yi tercih eden Wilfried Haeffner, Erdek`te bulunan Ahmet Aloğlu`na ait kamp alanında kalmaya başladı. İnternetten öğrendiği kamp yerinin yakınlarındaki Kirazlı Manastırı`nı görmek isteyen Haeffner, Aloğlu ile birlikte yürüyerek manastıra ulaştı. Manastır çevresindeki ormanlık alana atılmış çöpleri gören Alman turist gözlerine inanamadı. Manastır ve çevresinin dünya harikası bir yer olduğunu ve bu hale gelmesinden üzüntü duyduğunu söyleyen Wilfried Haeffner, Ahmet Aloğlu ile birlikte çöpleri topladı.

 

Gördükleri çirkinlik karşısında kendisinin de üzüldüğünü belirten Ahmet Aloğlu, "Manastırı ziyaret sonrası Alman turistin, `Bir temizlik kampanyası başlatalım, kimse gelmezse ikimiz toplarız, bir başlangıç olur` deyince kampa geri döndük ve gerekli çöp torbalarını aldıktan sonra yeniden yorucu bir yolculuğun ardından manastıra geldik ve çöpleri topladık" dedi.

 

Wilfried Haeffner ve Ahmet Aloğlu, beraberinde getirdikleri torbalarla 2 saatlik çalışma sonucu 4 torba çöp topladı. Ağaçların çevresini de temizleyen Haeffner ve Aloğlu, manastırın çevresine çöp atılmaması için Türkçe uyarı yazıları astı.



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı