Salı Pazarında İftar sofrası

Salı Pazarında İftar sofrası

Gönen AKP`nin geleneksel parti iftarı pazar alanında yapıldı.

Ak Parti Gönen İlçe Teşkilatı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programına parti üyeleri bu yıl müthiş bir katılım gösterdiler. Masalar ezandan 1 saat önce dolunca ek olarak tabldotlar dağıtıldı. Yine de çok sayıda partili geri dönmek zorunda kaldı.

Yemek bulabilenlerin şanslı sayıldığı programda ellerindeki yemeği çocuk ve bayanlara vererek paylaşmanın önemini somut bir şekilde yaşayanlar da iyi bir dayanışma örneği sergilediler.

Kur’an tilaveti ile başlayan iftar programı yemek duası ile sona ererken, eller Türkiye’nin ve Müslüman dünyasının birlik ve beraberliği için semaya açıldı.

Parti yönetimi konuklarını girişte karşıladılar. Ak parti genel başkan yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur ve milletvekilleri M. Cemal Öztaylan ve Ali Aydınlıoğlu yemeğe katılarak partililerle bir araya geldiler.

Gönen Belediyesinin 2004 yılından bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları içeren hizmet kitapçığı iftar öncesinde ve sonrasında dağıtıldı. Kitapçık vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

3000 kişilik iftar yemeğinde 70 garsonun gayretleri görüşmeye değerdi. Masalarda su, yoğurt, pide çatal ve bıçak yeterli sayıda bulunurken, iftar anında yemeklerin sıcacık olması servisin başarısını ortaya koydu.

Çok sayıda vatandaşın geri dönmek zorunda kaldığı akşamda parti yöneticileri, her yıl giderek artan ilgiden dolayı bir sonraki iftar programına katılım sayısını göz önüne alarak servis ve masa ve sandalye sayısını arttıracaklarını belirttiler.

Balıkesir merkezden gelen bir parti aracından çocuklara balon hediye edilirken, bayanlara atkı ve parti broşürlerinden dağıtıldı.

Ak Parti Gönen İlçe Teşkilatı Başkanı Av. Servet Bıyık, partideki birlik ve beraberliğin en iyi şekilde yansıdığı geceye katılan başta milletvekilleri ve dışarıdan gelen misafirler olmak üzere herkese teşekkür etti. İftarlarını açacak yer bulamayıp geri dönmek zorunda kalan vatandaşlardan ve parti üyelerinden de özür dileyen Bıyık, “Her geçen yıl çok daha büyüyor ve kalabalıklaşıyoruz. Duyguların en hassas olduğu ezan vaktinde geri dönenleri görünce nasıl bir mahcubiyet yaşadığımızı herkes tahmin ediyordur. Seneye çok daha farklı bir ortam olacak” dedi. 



Anahtar Kelimeler:
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli