Müsiad Dünya"ya açıldı

Müsiad Dünya

Müsiad Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yamankaradeniz: ‘' Dünyanın 5 bölgesinde açmayı hedeflediğimiz MÜSİAD temsilcilikleri artık ete kemiğe büründü.''

Bandırma Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği’nin Oda Restaurant’ta verdiği iftar yemeğine katılan Müsiad Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yamankaradeniz Türkiye’nin kardeşlikle güçlendiğine dikkati çekerek şunları söyledi:
MÜSİAD birçok önemli faaliyetinin yanı sıra Teşkilatlanma çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Son yıllarda MÜSİAD’ın Uluslararası Teşkilat yapısındaki önemli gelişmelerin gururunu yaşıyoruz.


Dünyanın 5 bölgesinde açmayı hedeflediğimiz MÜSİAD temsilcilikleri artık ete kemiğe büründü. Washington DC ile start verdiğimiz yurtdışı temsilcilik açılışlarımız, Belçika-Brüksel, Çin-Pekin, Suudi Arabistan-Cidde, İran-Tebriz, Kamerun-Douala, Senegal-Dakar, Etiyopya-Addisababa ve Fildişi-Abican olarak bugüne kadar gerçekleşti. İnşallah MÜSİAD’ımızın kuruluşunun 25. Yılı olan 2015 yılında 25 resmi temsilciliğe ulaşmış olacağız.

. Bundaki amaç şudur. Türkiye’nin var olan gücünü Dünyaya tanıtmak ve Türk ürünlerini var olduğumuz ülkelerde Pazar payını arttırmak. Çünkü bizler işadamıyız, Bu ülkenin ürünleri satıldıkça, bu ülke büyüyecek, bu ülkede istihdam artacak. Bu ülke zenginleşecek. Bu ülke halkının refah ve mutluluğunu arttıracaktır. Müsiad bugün yurt içinde de 40 şubeye yaklaşan bir sayıya gelmiştir. Bu sayılar Müsiad’a olan teveccühü göstermektedir. Bu şekilde devam ettikçe ülkemizin katma değerini arttırma noktasında Müsiad daha çok sorumluluk üstlenecek ve Dünya’nın bir çok noktasına, Tüm Türk ürünlerini ve işadamlarını taşıyacaktır.

Yıllardır Ramazan ayında bir yanımızın her zaman buruk girdiğini de sözlerine ekleyen Yamankaradeniz, ‘’2009 yılında Gazze’deki saldırılar, 2010 yılında Somali’deki yoksulluk, 2011 yılındaki Irak’taki huzursuzluk ve artan kan, ve 2013 yılında Suriye’deki Müslümanların görmüş olduğu zulümler ,ve yine 2013 yılında Mısır’daki patlak veren olaylar. Gerçekten bütün bunlar şunu gösteriyor ki İslam Dünyasının daha çok birbirine sahip çıkması ve Müslümanların birbirine daha çok sahip çıkarak dua etmesine ihtiyaç var. Son zamanda Mısır’daki olan olaylar seçimle işbaşına gelmiş olan Cumhurbaşkanı’nın bir darbe ile işbaşından uzaklaştırılması dolayısıyla kardeş Mısır halkı kadar, Türk milleti olarak bizleri de derinden üzmektedir. Ümit ediyoruz ki, dualarımız odur ki en kısa zamanda bu ülkede yeniden barış tesis edilsin ve yeniden demokrasi yerine otursun. Müsiad olarak tüm arzularımız, hedeflerimiz budur. ‘’


Ahmet Pesen.

 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı