Manyas Cumhuriyet`le coştu

Manyas Cumhuriyet`le coştu

Cumhuriyetin 90. yıl dönümü, Manyas`ta ilk günkü coşku ve heyecanla kutlandı.

Süleyman Özaydın/Manyas

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 90. yıldönümü Manyas`ta da törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı önündeki tören Kaymakam Mehmet Erdem, İlçe Jan. Komutan Vekili Durmuş Özkanlı ve Belediye Başkanı Hasan Kahraman`ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamaları ile başladı.

İstiklal Marşının okunmasının ardından Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasında "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının vatan sevgisi ve İstiklal aşkıyla büyük zorlukları aşarak yükselttikleri Türkiye Cumhuriyeti ayni ideallere büyük bir sadakatle sahip çıkan yeni nesillerin  omuzlarında ki yeni ufuklara doğru büyük adımlarla ilerlemektir."dedi.

Konuşma sonrası  öğrenciler Cumhuriyet ile ilgili şiirlerini okudular. Kızıksa ve Darıca Ortaokulu öğrencileri yöresel folklor gösterilerini sundular.

Gösteriler sonrası Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi.

Tören geçit resmi ile son buldu. Törene,Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yar. Doç. Recep Kılıç, Manyas C.Başsavcısı Yusuf Şimşek, daire amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fotoğraflar: Özel Gür Manyas



Anahtar Kelimeler:
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı