Edremit`te alt yapı hamlesi

Edremit`te alt yapı hamlesi

Başkan yardımcısı Çağlar`ın talimatıyla alt yapı yağmur suyu projesi hayata geçiriliyor.

Edremit Belediyesi Başkan Vekili Fatih Çağlar`ın talimatıyla, Fen İşleri Müdürlüğü İlçe merkezinde alt yapı yağmur suyu projesini hayata geçirdi.

 Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan birinci projede yoğun yağış alan itfaiye bölgesi, terminal, yeşil cami ve sanayi bölgesinde toplanan yağmur suyunun 1000mm çapında koruge borular ve ekipmanlarla önüne geçilecek. Birinci projede yapılacak olan alanın uzunluğu 400 metre’yi bulmakta. Çalışmalar bittiğinde Edremit halkı artık kış aylarında yaşadığı sorunlar azalacaktır.

 

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Yüksel Tekin, “Fen İşleri Müdürlüğü olarak yaz ayından beri ilçemizin birçok noktasında alt yapı sorunlarını ele aldık ve çoğunu bitirmiş durumdayız. Şimdi ise bölgemizin aşırı yağışlarda yaşanan sorunları, en aza indirmek için hazırladığımız projeyle son vermeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir” dedi.

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Edremit Belediyesi Başkan Vekili Fatih Çağlar, “bölgemizin iklim şartlarında kış mevsiminde aşırı yağış alan bir bölgeyiz. Bundan dolayı ilçe merkezinde yağmur suyu sorunları yaşamaktayız. Çözüm yolu olarak Fen İşleri Ekiplerimiz hazırladığı proje sayesinde İtfaiye önünden başlayarak, çevre yoluna kadar yağmur suyu drenaj hattını değiştirmeye başladık. O bölgede yaşayan vatandaşlarımız proje bitiminde artık yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmış olacağız. İlk proje bittiğinde, ikinci büyük projemizi de hayata geçireceğiz. İkinci projemiz çevre yolundan Edremit çayına (Çakabey köprüsü yanı) 3x2 boyutlarında açık kanalla tahliye gerçekleşecektir. Projelerimiz bitmesiyle beraber ilçe merkezinde gözle görünür bir rahatlık sağlanacaktır” dedi.



Anahtar Kelimeler:
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli