Prof.Dr.Soykan`ın acı günü

Prof.Dr.Soykan`ın acı günü

Balıkesir eski il Kültür Müdürü Prof.Dr.Abdullah Soykan`ın aynı üniversitedeki okutman eşi Asuman Özdemir Soykan İstanbul`da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Eski İl Kültür Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan`ın Eşi İstanbul`da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını Yitirdi.

Asuman Özdemir Soykan`ın cenazesi 2 Ocak Perşembe yarın öğle namazına mütakiben Burhaniye Karaağaç Beledisinde kılınacak cenaze namazı arıdından ebedi istirahatgahına defnedilecek.

Aslen Karacabey ilçesi Hamidiye köyü eşrafından olan Prof.Dr. Abdullah Soykan`ın eşi Asuman Özdemir Soykan Balıkesir Üniversitesi`nde okutman olarak görev yapıyordu.

Dün akşam İstanbul`da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Soykan`ın, Alibeyköy`de bir otobüs durağında beklerken eşi Prof.Dr.Abdullah Soykan ile telefoz görüşmesi yaparken bir otobüsün çarpması neticesinde öldüğü öğrenildi.

Eski Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof.Dr.Soykan, halen  Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Fiziki Coğrafya Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapıyor.

Dün Balıkesir`den İstanbul`a giden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Soykan`ın eşi Asuman Özdemir Soykan, Alibeyköy`de otobüsten idikten sonra durakta beklerken, gelen bir otobüsün çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

BAÜ Rektörlüğü`ne bağlı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümünde okutmanlık yapan Asuman Özdemir Soykan`ın ölüm haberi Balıkesir`deki ailesini ve üniveriste camiasını üzüntüye boğdu. Prof. Dr. Abdullah Soykan, eşinin ölüm haberini aldıktan sonra hemen İstanbul`a gitti.

Bu arada, kazanın ardından Asuman Soykan`ın cenazesinin savcılık talimatıyla otopsi için Eyüp Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı, buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından cenazenin Balıkesir`e getirilerek Karaağaç beldesinde defnedileceği öğrenildi.

Aynı zamanda Balıkesir Türk Müziği Korosu`nda solistlik de yapan Asuman Soykan`ın kaza sırasında kızı Alpin`in de yanında olduğu, hafta sonunu Balıkesir`de beraber geçirdikleri kızını İstanbul`a götürdüğü belirtildi.




Anahtar Kelimeler:
  • Pazar 19.1 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.2 ° / 8.5 ° false
  • Salı 19.4 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı