Pekel, Gazetecilerin gününü kutladı.

Pekel, Gazetecilerin gününü kutladı.

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL'İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNܔ KUTLAMA MESAJI…

Gazetecilerimiz, kamuoyunu ilgilendiren herhangi bir olayı en ince ayrıntısına kadar araştırıp gerçekleri halkın bilgisine sunan basının değerli emekçileridir. Haber verme, denetim ve eleştiri yapma, kamuoyunu bilgilendirme ve oluşturma, kurumlarla bireyler arasında bilgi akışı sağlama, toplumun çıkarlarını koruma, özgür tartışma ortamı yaratarak toplumsal bilinci güçlendirme, toplumu eğitme ve düşünce dünyasını zenginleştirme gibi yaşamsal sorumlulukları bulunan basın, bu yönüyle kamusal görev yapmaktadır.

Ülkemizde de farklı anlayışta ve çizgide birçok basın kuruluşlarının olmasına rağmen siyasal iktidarın çıkarları ile çatışan noktalarda basına müdahale etme, baskı altına alınarak tekelleştirilmekte, kendi propagandalarını yapma ve sansür uygulama refleksinden bir türlü kurtulamamıştır.

Bu noktada belirtmeden geçemeyeceğimiz bir konuda ülkemizin birçok aydınının, gazetecisinin ve yazarının yaşadığı gözaltı süreçleri, ekonomik ve siyasi baskılardır. Sadece işlerini yaptıkları için birçok gazeteci suçlu ilan edilmiş, operasyonlar düzenlenerek ofisleri basılmış, günlüklerine el konulup toplum gözünde itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır.

Büyük fedakârlık gerektiren meslekler arasında yer alan Gazetecilikte yerel alanda görev yapan gazetecilerin durumu ise daha da zordur. Büyük olanaksızlıklar ve zorluklarla görevlerini yerine getirmeye çalışan yerel basının değerli emekçileri, bu mesleğin en saygın üyeleridir.

Bu noktada yaşadığı kente sevdalı olan, Bandırma’nın ve bölgenin sorunlarını çözme konusunda kendini sorumlu hisseden, düşüncelerini gazetesinde ve köşesinde korkusuzca dile getiren Basın Şehidimiz Cihan Hayırsener’i burada bir kez daha saygıyla anıyorum. 

Bu düşüncelerimle, kentimizde ve ülkemizde basın emekçisi olarak görev yapan tüm gazeteci dostlarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, yaşadıkları sıkıntıların sona erdiği aydınlık bir gelecek diliyorum.

            Sedat PEKEL                                                                                                                 Belediye Başkanı



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli