DÜŞÜNCELERİNİ KORUYACAĞIZ

DÜŞÜNCELERİNİ KORUYACAĞIZ

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL'İN UĞUR MUMCU'nun 21. ÖLÜM YIL DÖNÜMܔ MESAJI…

Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığından hiçbir zaman ödün vermeyen, Türk Ulusunun aydınlaması adına canı pahasına mücadele eden, laik, cumhuriyetçi, Demokrat Türkiye´nin yılmaz savunucusu olan, araştıran ve sorgulayan değerli gazeteci yazarımız Uğur Mumcu’nun uğradığı suikast sonucu aramızdan ayrılışının 21.yıldönümünde kendisini saygıyla ve özlemle anıyorum.

Yaşamı boyunca toplumun gerçekleri öğrenmesi adına illegal yapılanmalar ve ilişkiler üzerine araştırmalar yapan Mumcu, az sayıda gazetecinin cesaret edebileceği mafya-siyaset ilişkilerinin, radikal ve kökten dinci akımların, terörün ve yolsuzlukların üzerine korkusuzca giderek somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle önder bir gazeteci olmuştur.

Ülkemizin son dönemde özellikle siyasal ve hukuksal açıdan içinde bulunduğu kaos ortamını ve bunun nedenlerini yıllar öncesinden bizlere işaret eden Uğur Mumcu, Laik Cumhuriyetimizi ve onun kazanımlarını yıkmak adına siyasal iktidarla birlikte bir takım yapılanmaların ne denli güçleneceğini ve bunun ortaya çıkaracağı tehlikenin ne boyutlarla ulaşacağını önemle üzerinde durmuştur.

O’nun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler Laik Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşlarının aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır. Ülkesi ve halkının aydınlanması adına doğrulardan vazgeçmeyen diğer basın şehitlerimiz Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve diğerleri asla unutulmayacaktır.

Büyük ustanın dediği gibi “Ben ATATÜRK’çüyüm, Ben Cumhuriyet’çiyim. Ben laik’im, ben Antiemperyalist’im. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım. Ben özgürlükçüyüm. Ben terörün karşısındayım. Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun parçalayın! Her parçamdan benim gibi gibiler, beni asacaklar çıkacaktır!”

Bu yürekli ses Uğur MUMCU’nun sesidir. Onu koruyamadık ama düşüncelerini mutlaka koruyacağız.

Bu düşüncelerle, araştırmacı gazeteciliğin öncü ismi, vatansever kalemi Uğur Mumcu’yu ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.                             

                                             Sedat PEKEL

BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANI



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli