``Yoksulluk sınırı, açlık sınırının altında``

``Yoksulluk sınırı, açlık sınırının altında``

CHP Milletvekili Namık Havutça``Şu anda 13 milyon çalışanımız var, 9 milyonu asgari ücretli.``

CHP milletvekili Namık Havutça partisinin Asya otel`de düzenlenen Kahvaltılı basın toplantısında ülkede 13 milyon çalışanın 9 milyonunun asgari ücretli olduğunu söyledi.

Havutça,``Ülkede yoksulluk sınırı açlık sınırının altında kaldı, 13 milyon çalışanımız var 9 milyonu asgari ücretli bumu sosyal adalet`` dedi.

Havutça konuşmasında Başbakan`ın göreve gelirken ülkeye bir söz verdi. ``Ben üç Y ile mücadele edeceğim.`` dedi.  ``YASAKLAR,  YOLSUZLUK, YOKSULLUK`` ....

``Yasaklarla bittimi, TBMM seçildik 8 millet vekili ceza evinde oldukları için meclise giremedi.``

``Demokrasilerde millet iradesi, milletvekilleri seçilmeden önce tüm sicilimizi yüksek seçim kuruluna veriyoruz.``

``YSK bizi inceliyor, engel bir hal varmı? daha sonra adaylığımız tescilleniyor. Haberal`ın, Balbay`ın MHP li Milletvekillerin kesinleşmiş bir cezası yok. Şu demokrasi ayıbını kaldıralım dedik 3 yıl boyunca, `Hayır maden öyleydi niye taşıdınız, Başbakan`ın tavrı` 17 Aralık`tan sonra kafalarına yukardan büyük bir taş düştü, birden bire adaleti hatırladılar. Yasaklarda geldiğimiz nokta çok şükür şu anda milletvekilleri geldi.  Ama üç yıl sonra bunlar bizim dediğimiz noktaya geldi. ``

Havutça Başbakan`ın üç Y ile gelinen noktadaki konumu ayrıntılarıyla anlatırken çizdiği tablo salonda sık sık alkışlanarak karşılığını buldu.

Milletvekili namık Havutça`nın AKP li öz dayısını da örnek vererek sürdürdüğü konuşmasını videomuzdan izleyebilirsiniz.




Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı