Ruhları şadolsun...

Ruhları şadolsun...

Balıkesir Milletvekili M.Cemal Öztaylan`ın 18 Mart Çanakkele şehitleri mesajı

 Çanakkale;  vatan, bayrak, şeref, namus ve bağımsızlık duygularının inançla harmanlanarak zafere ulaşmanın destanıdır. Çanakkale muazzam bir silah gücüne dayalı düşmana karşı, tek vücut olmuş bir milletin göğsünü siper ederek kazandığı eşsiz bir zaferdir.

        Türk milleti hürriyet ve bağımsızlığı için, gerektiğinde neleri feda edebileceğini Çanakkale’de bütün cihana bir kez daha göstermiştir. Vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için varını yoğunu ortaya koyarak, tarihin akışını değiştirmiştir. Mehmetçik Çanakkale’de ölümsüzleşerek, tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.

         Bu kahramanlık destanı; sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olmaktan öte,  mazlum milletlerin umudu olmuştur.  Onun için Çanakkale Zaferi sadece mazide kalan bir başarı değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz çağdaş medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynaklarından biridir.

         Çanakkale zaferi bizim için bir tarih ve kültür şuurudur. Bilinmelidir ki, geçmişten aldığımız ilhamla, milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idraki içinde olarak, her geçen gün aynı şuur ve inançla ülkemizi muasır medeniyet seviyesine, daha da yükseklere taşıma kararlılığını göstermeliyiz. Diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye özen göstermeliyiz.

        Çanakkale`de kazanılan zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve  millet olma bilinci, kurtuluş savaşına da meşale olmuş, bütün fertleriyle el ele veren milletimiz Atatürk’ün önderliğinde nihai zafere ulaşmıştır.

         Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi’nin 99’uncu yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle; Bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

                                            Mehmet Cemal ÖZTAYLAN

                                                Balıkesir Milletvekili



Anahtar Kelimeler:
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı