Balıkesir Tarımına yol haritası

Balıkesir Tarımına yol haritası

Balıkesir Tarımcılar derneği kurumsal yapıyı, yayın organı ile genişlettiler.

 

Türkiye genelinde faaliyet gösteren tarımcılar derneği Balıkesir Şubesi, hazırladığı ``Balıkesir`de Tarım Dünyası`` adlı yayın organı ile yeni Büyükşehir`in tarımsal istihsalde yol haritasını çiziyor.

Aynı zamanda derneğin Balıkesir şubesi başkanlığı yanı sıra, yeni yayın hayatına başlayan ``Balıkesir`de tarım Dünyası`` adlı mesleki yayın organının genel yayın yönetmenliğini üstlenen Şenol Özcan, Bugün Bandırma`da mahalli basın ile buluştu.

İlgenel Meclisi Üyesi İsmet Koçyiğit`in de yazarlığını yaptığı Balıkesir Tarımcılar derneği ve Dergisi olarak yapılan ortak açıklamada, Türk tarımında, Hububattan, Meyvacılığa, Balıkçılıktan, Kanatlı dünyasına,  Hayvancılıktan Tohumculuğa geniş bir istihsali içine alan güney marmarada ayakları üzerine basan bir tarım planlaması olmadığı belirtildi.

Koçyiğit ve Özcan,  Balıkesir Büyükşehir`de tarım, orman, çevre, hayvancılık ve meraların kullanımı noktasında tüm ilçeler nezdinde faaliyet gösteren Ziraat Odaları, İlçe Tarım müdürlükleri, Tarımsal birlikleri yanı sıra besicilik, meyvacılık ve tohumculukta marka olmuş girişimcilerle gerçekleştirilecek planlama ile Balıkesir`e yeni bir tarımsal yol haritası belirleneceği kaydedildi.



Anahtar Kelimeler:
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false