Panter Kalecilik`ten, Gol krallığına uzanan efsane

Panter Kalecilik`ten, Gol krallığına uzanan efsane

Bandırma`nın ara sokaklarından çıkan efsane, Vahdettin Yılmaz, Panter Kalecilikten, Gol Krallığına uzanan forvet efsanesi, Vahdettin Yılmaz

Paşabayır`ın tozlu yolları, yarı çim boş inşaat arsalarında başlayan Kalecilik serüveni, takım arkadaşlarının ona taktığı ilk lakap ``Panter kaleci`` nasıl olduda futbol yaşamı 1 numara`dan 10 numaraya yükselen hayat hikayesi.

İşte size keyifle izleyeceğiniz Bandırma`dan yetişmiş bir efsanenin futbol hayatı.

Vahdettin Yılmaz 1951 Bandırma Paşabayır doğumlu, Futbola 1966’da Çelikspor’da amatör lisans ile başladı.

İlk yıllarda Kaleci olan Yılmaz daha sonra Çelikspor Antrenör Antrenör Erdoğan Dansuk, kendisine sağ açık görevi verdi. Ve Panter lakaplı Kaleci Vahdettin Yılmaz’ın bundan sonraki spor yaşamı forvet olarak devam etti.

Daha sonra Burhan Ciciler’in takımı Çanspor ile anlaşan Yılmaz ilk profesyonel mukavelesini 7.500 tl ye 3. Lig takımı Amasyaspor ile yaptı.

Ardından 1. Lig takımı Bolu, 3. Lig takımı Diyarbakırspor, 2. De Ankaragücü, 2. Ligden Bandırmaspor, 2. Ligden Urfaspor, 3. Lig Erdekspor, 3. Ligde Çanspor’da 21 yıllık futbol hayatını noktaladı.

Yılmaz, bir sürede Bandırmaspor’da menajerlik yaptı. Futbol yaşamındaki kesitlerde 2. Yıl 3. Ligde Gol Kralı oldu.

İlk profesyonel imzayı attığı Boluspor formasıyla karşı karşıya geldiği Fenerbahçe’de kaleci Yavuz’a ilk lig golünü attı.

Futbol yaşamında kendisine ivme kazandıran önemli teknik kuralları Boluspor’un Romen antrenörü Valery Neigo’dan öğrendi.

Milli takım kadrosuna çağrıldı, Kıbrıs Barış harekât nedeni ile aday kampı iptal edilince Milli formayı giyme şansı bulamadı.

En uzun süre Diyarbakırspor formasını giydi ve Diyarbakırspor, kendi sahasında Bandırmaspor’a yenildi.

Rövanşta, Gönen kampına alınan Diyarbakırspor’da Yılmaz, yönetime ne dedi?

Bandırma’daki karşılaşmada Kaleci Ali’yi avlayarak meşin yuvarlağı ağlara gönderen Vahdettin Yılmaz’ı, Kaptan Orhan Kapçak nasıl sakatladı?

Bandırmaspor’un duayen futbol adamlarından Ahbap İlhami’den hangi tüyoları aldı.

Ünlü futbolcu, Gol kralı Vahdettin Yılmaz bugün Bandırmaspor’a nasıl bakıyor.

Hepsi ve dahası bir dönem yeşil sahalara damgasını vurmuş tecrübeli futbolcu Vahdettin Yılmaz’ın spor editörümüz Zeyyat Saygın’a tüm içtenliği ile anlattı.

Videoda izleyin...

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler:
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı