Vira bismillah

Vira bismillah

Türk Balıkçılığının başkenti, Çakıl`da Balıkçılar demir aldı.

2014 yılı Balık avlanma sezonunun ilçemize bağlı Çakıl mahallesinde açılışı yapıldı.

 İlçe Müdürlüğümüz Ziraat Mühendisi Emel ULUTAŞ’ ın sunumu ile başlayan Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Balık avlanma sezonu için düzenlenen açılış; Gıda Tarım ve Hayvancılık Balıkesir İl Müdürümüz Sayın Zekeriyya ERDURMUŞ, Erdek ilçe Kaymakamımız Sayın İsmail KAYGISIZ, Erdek Belediye Başkan vekili Canan KIRDAR’ ın yaptıkları açılış konuşmaları ve Karşıyaka mahallesi Cami imamı Kerim KURTARAN` ın balık avlama sezonunun bereketli, hayırlı ve bol kazançlı olması için okuduğu dualar ile yapıldı.

İl Müdürümüz ERDURMUŞ yaptığı konuşmasında, “Sürdürülebilir balıkçılığın devam edebilmesi ve gelecek nesillere aktarılabilmesi, av yasaklarına uyulmasındaki gerekliliği, Küçük balıkların avlanmamasına ve satılmamasına gerekli hassasiyeti gösterilmesi gerektiğini” dile getirdi.

Balıkçılığın Çakıl ilçesi için önemli bir geçim kaynağı olduğunu dile getiren Kaymakamımız KAYGISIZ” Hayvansal proteinin en önemlilerinden birinin balık olduğunu ifade ederek, tüm balıkçılarımıza Vira bismillah rastgele.” dedi.

Erdek ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan KOCATÜRK’ ünde katıldığı açılışta, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürleri, Siyasi ve sivil toplum temsilcileri, basın mensupları, çevre ilçelerimizden gelen vatandaşlarımız ve çok sayıda mahalle sakinlerinin katılımı ile gerçekleşen açılış, Geçiciler Balıkçılık gemisinde düzenlenen balık yemekleri ile devam etti.

 İlçemiz genelinde toplam 109 trol gemisi mühürlenerek Marmara denizine çıkışları yaptırılmıştır. Çakıl mahallemizde avlanmaya giden 68 balıkçı gemisi VİRA BİSMİLLAH diyerek ardısıra denize açıldılar.



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı