GÜNMARSİFED'eYabancı Ortaklar

GÜNMARSİFED

GÜNMRASİFED Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu 11 Mayıs 2015 günü Brüksel'de çeşitli temaslarda bulunarak ortaklıklarla ilgili ilk adımlarını attı.

GÜNMRASİFED Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu 11 Mayıs 2015 günü Brüksel'de çeşitli temaslarda bulunarak ortaklıklarla ilgili ilk adımlarını attı.

Yönetim Kurulu Başkanımız İsa Tamer Çelik Başkanlığındaki heyetimiz; 11 Mayıs görüşmelerinde sırası ile; AB Komisyonu İç Pazar, Sanayi, Girişimcilik ve KOBİ'ler Genel Müdürlüğünden, Clement WILLIAMSON ile AB Programları Bilgilendirme Toplantısını yaptı. Ardından UEAPME Merkezinde; UEAPME Uluslararası İlişkiler ve Şirketler Politikası Direktörü LucHendrickx ile görüldü. PIN-SMEs Genel Sekreteri SebastianoToffaletti ile AB – Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu Proje Toplantısı ortaklık görüşmeleri yapıldı. Öğleden sonraki programlarda ise ; ZDH Almanya Küçük ve orta boy işletmeler Odası Brüksel temsilciliği dış ilişkiler koordinatörü Richard Breuer ve İtalyan İşletmelerin çatı örgütü CNA'danElisaVitella ile GÜNMARSİFED ile yapılacak ortaklık konularında görüşüldü.

GÜNMRASİFED Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tamer Çelik ve Yönetim Kurulumuzun çizdiği dış açılım ve UFUK 2020” Stratejisi çerçevesinde Brüksel'de Bölgemiz ve Federasyonumuz adına olumlu görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

AB Komisyonu İç Pazar, Sanayi, Girişimcilik ve KOBİ'ler Genel Müdürlüğünden, Clement WILLIAMSON GÜNMRASİFED'e AB fonları üzerinde sunum yaparak özellikle 2014-2020 KOBİ'lerin ve Girişimcilerin rekabetini güçlendirmeye yönelik COSME programları hakkında tam bilgilendirmeleri yaptılar. Kendilerine Türk Özel Sektörün temsilcilerinden biri olarak AB Programlarının Türkiye açısından daha verimli olması ile ilgili önerilmemizi de sunduk. Genel Müdürlük ile AB Fonları ile ilgili temaslarımız devam edecek. Özellikle Brüksel yapılması gereken direkt başvurular içinde zemin hazırlanmış oldu.

Avrupa KOBİ'lerin çatı örgütü UEAPME Uluslararası İlişkiler ve Şirketler Politikası Direktörü LucHendrickxile çeşitli işbirliği konularında mutabakata varıldı. GÜNMARSİFED üyelerinin, İngiltere'den, Danimarka'dan Balkanlara kadar çeşitli ülkelerde firmalar ile eşleştirmeleri ile ilgili ağlarını kullanma ve GÜNMRASİFED'e Brüksel'de ve üye kuruluşların bulunduğu ülkelerde destekle ilgili mutabakata varıldı.

11 ülkedeki (ICT) Bilgi İletişim Teknolojileri ulusal kuruluşlarının Brüksel'deki çatı örgütü PIN-SMEs Genel Sekreteri SebastianoToffaletti ile PIN-SME ve GÜNMARSİFED'in AB Projelerinde ortaklık yapması konusunda anlaşmaya varıldı. Güney Marmara Bölgesinde bilgi ve iletişim teknolojileri ve makinaların üretim sürecinde verimlilik adına kendi aralarında iletişimlerin sağlanması programları ile ilgili üye ülke uzmanlarından bölgemiz işletmelerine eğitim verilmesi ve destek sağlanması ile ilgili anlaşmaya varıldı.

Almanya'nın 1 milyon üyeli ve Türkiye'deki TESK'in muadili olan ZDH dış ilişkiler koordinatörü Richard Breuer ile özellikle mesleki eğitim konusunda görüşmeler yapıldı. Almanya'da verdikleri mesleki eğitimi yayma ile ilgili başlatılacak proje ile ilgili bilgi verdi. İhtiyaç halinde mesleki eğitim ile ilgili GÜNMARSİFED'in ZDH ile destek konusunda görüşmeler yapılabileceği hususu kararlaştırıldı.

İtalyan İşletmelerin çatı örgütü 230 bin üyeli CNA'danElisaVitella ile GÜNMARSİFED ile yapılacak ortaklık konularında görüşüldü. İşletmelerin eğitimi üzerine uyguladıkları programın sunumu esnasında programın başarısı ve etkinliği net olarak görüldü. Programlarının GÜNMARSİFED ve TR22 Bölgesine know-how olarak işbirliği ile transfer edilebileceğini ifade ettiler. CNA ile iş ortamının genişletilmesi ve ortak proje yürütülmesi konusunda mutabakata varıldı. GÜNMARSİFED heyetini Roma'daki merkezlerine davet eden bayanElisaVitella özellikle Türk ve İtalya işletmelerinin karşılıklı eşleştirilmesi konusunda iyi bir çalışma yapılabileceğini söyleyerek; eşleştirme mutabakatı üzerinde karşılıklı çalışma yapılmasına karar verildi.

Brüksel temasları kapsamında GÜNMARSİFED ve Üye Dernek Üyelerinin Brüksel temaslarında büro, bilgisayar, fax gibi ihtiyaçları ile görüşmelerini yapabilecekleri ve destek alabilecekleri irtibat noktasının oluşumu sağlandı. Bundan böyle GÜNMARSİFED üyelerinin Brüksel'de destek alabilecekleri ve kullanabilecekleri bir büroları bulunmaktadır. Görüşmeler neticesinde Yönetim Kurulu Başkanımız İsa Tamer Çelik memnuniyetini dile getirerek GÜNMRASİFED olarak bu ilişkilerin geliştirilmesi ve bölgemize yansıtılması konusunda kararlılıklarını dile getirdi.



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı