Arslan da sandıktan kaçtı

Arslan da sandıktan kaçtı

Edremit’te “mor sandık” uygulaması

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin’den sonra Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da üyeler arasında yapılacak ön seçime katılmayacağını açıkladı.

CHP’nin yerel seçimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili, MYK Üyesi Ensar Aytekin’in, Edremit’te 12 belediye başkan aday adayı ile yaptığı toplantıdan sonra bir açıklama yapan Arslan, Edremit’teki CHP üyelerinin katılımıyla yapılacak ön seçime(eğilim yoklaması) katılmayacağını, partisinden istifa ettiğini belirtti. 

“MOR SANDIK” UYGULAMASI

Edremit’te, 4 Şubat 2024 Pazar günü “mor sandık” seçimi gerçekleşecek. 

CHP Genel Merkezi, anket, kamuoyu yoklaması gibi yöntemlerle belediye başkan aday adayı sayısını önce beşe düşürdü. 

Genel Merkez, ön seçimde beş aday adayı arasından seçilebilir durumdaki iki kadın aday adayının yarışmasına karar verdi. Buna göre Edremit’teki 8 bin 341 CHP üyesi, 4 Şubat 2024 Pazar günü, Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde yapılacak ön seçimde Nevin Sayman ve Seval Bozkurt arasında seçim yapacak. CHP böylece ilk kez “mor sandık” uygulamasıyla ön seçimi gerçekleştirecek. Ön seçimin koordinasyon ve denetlenmesi için de kadın MYK üyeleri ile kadın PM üyeleri görev alacak.

BARÇİN DE ÇEKİLMİŞTİ

Manyas Belediye Başkanlığını iki dönemdir sürdüren Tancan Barcin de 3 Şubat 2024 Cumartesi yapılacak olup, 740 üyenin katılma hakkı bulunan ön seçime katılmayacağını açıklamıştı. Bunun üzerine 4 aday adayı ön seçime katılacak.



Anahtar Kelimeler: Arslan sandıktan kaçtı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı