Artık rekabet yok

Artık rekabet yok

Gerçekleşen iş birliğiyle Scoutium, futbol okulları için dijital dönüşüm başlatıyor.

Barcelona ve Porto altyapısından sonra Bandırma’da da Galatasaray Futbol okulları genel koordinatörü Hakan Bulut ile Bedirhan Demirhan Bandırma Galatasaray Futbol Okulunu ziyaret ederek Eylül ayı itibariyle geçilecek yeni sistem ile ilgili bilgi verdi. 

Türkiye’de Galatasaray futbol okulları genel koordinatörü Hakan Bulut ile Bedirhan Demirhan’a Bandırma ziyaretleri anısına kendilerine “Bandırma vapuru” takdim edildi.

Genç yetenekleri keşfeden dijital futbol gözlemciliği platformu Scoutium ve Türkiye’nin büyük spor kulüplerinden Galatasaray yeni yetenekler için güçlerini birleştirdi. Gerçekleşen iş birliğiyle Scoutium, futbol okulları için dijital dönüşüm başlatıyor.

Futbolcuların keşfedilme yolculuğunun her anında yanında olmayı amaçlayan ve en büyük dijital yetenek keşfetme platformu haline gelen Scoutium, sezonu şampiyonlukla noktalayan ve altyapıya önemli yatırımlar hedefleyen Galatasaray ile tarihi bir anlaşma imzaladı.

Yapılan anlaşmayla birlikte Türkiye'de Galatasaray'ın yaklaşık 100 futbol okulunda, yılda oynanacak 5 bin karşılaşma Scoutium ile kayıt altına alınacak ve bireysel olarak yaklaşık 100 bin bireysel oyuncu analizi hazırlanacak.

Türk futbolundaki en büyük gençlik taramasını Scoutium ile birlikte hayata geçiren Galatasaray, futbol okullarındaki yetenekli futbolcuların gelişimlerini düzenli olarak Scoutium web sitesi üzerinden takip edebilecek, maç videolarını izleyebilecek, kişisel istatistiklerini görüntüleyerek bu eşsiz model sayesinde dünyada 50 milyona yakın futbolcu adayının sahip olmadığı bir değere ulaşacak. Veliler de çocuklarının gelişimlerini, kişiselleştirilmiş videoları ve istatistikleri üzerinden görüntüleyerek takip edebilecek.

Galatasaray futbol okulunun antrenörleri de tüm oyuncularının istatistiklerini, analizlerini ve görüntülerine anlık olarak ulaşıp, hiçbir veriyi kaçırmayacak ve bu sayede akademilere çok hızlı bir şekilde yeni oyuncular kazandırılacak. 

bu modelle birlikte maç videolarındaki tüm aksiyonların etiketlenmesi, maçta oynayan tüm futbolcuların video kesitleri ve istatistiklerinin hazırlanması ile altyapılarda ve spor okullarında dünyada eşi benzeri olmayan objektif verilere dayalı bir yapı oluşturuldu.

 Scoutium ile yaratılan teknolojik altyapı sayesinde maç videolarından, o maçta oynayan tüm futbolcuların istatistiklerini, kişiselleştirilmiş videolarını ve maç notlarını çıkaracak ve Bu verileri web sitesi üzerinden kulüp ve futbol okulları ile mobil uygulama üzerinden de futbolcular ve aileleri ile paylaşılacak. Amaç keşfedilmemiş yetenek kalmamasını sağlamak.

Okul yetkilileri;

Bandırmayı değil Türkiye’yi Aşıyoruz… Öğrencileri Tüm dünyada takip edilen, tüm çalışmaları kayıt altında, ayda bir maç günüyle, “Tüm uzmanların izlediği futbol okulu oluyoruz…” Diyerek konu ile ilgili Bandırmadaki tüm veli ve öğrencilere yönelik bilgilendirme  yapılacağı öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: Artık rekabet
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı