Asa: Marmarabirlik zeytin üreticisinin sigortasıdır

Asa: Marmarabirlik zeytin

üreticisinin sigortasıdır

Ortaklarına ilk dilimde 18 milyon lira ödeyen Marmarabirlik, ikinci ödemeyi 7 Aralık'ta yapacak.



Ortaklarına ilk dilimde 18 milyon lira ödeyen Marmarabirlik,
ikinci ödemeyi 7 Aralık'ta yapacak.


Başkan Asa, kampanyanın açılışında Marmarabirlik'i haksızca eleştirenlere, şu anda piyasada sadece Marmarabirlik'in alım yaptığını, diğer alıcıların çekildiğini hatırlattı.


Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, zeytinden anlamayan ve sektörü tanımayan kişilerin eleştirileri nedeniyle Marmarabirlik'in ticari ilişkilerinin, dolayısıyla ortağı olan 30 bin zeytin üreticisinin zarar gördüğünü söyledi. Asa, Özel sektör çok az miktarda ürün alıp piyasadan çekildi. Demek ki Marmarabirlik'in her zaman üreticinin sigortası olduğu anlaşılıyor ki, piyasada tek alıcı olarak kalmıştır” dedi.

Sofralık zeytin alım kampanyasında üreticilere 18 milyon liralık ilk ödemeyi yapan Marmarabirlik, şimdiye kadar ortaklarından 22 bin ton dolayında, 75 milyon lira değerinde ürün aldı. Ortakların ürün bedellerinin ilk dilimini cuma günü aldıklarını söyleyen Başkan Hidamet Asa, ikinci ödemenin ise 7 Aralık'ta yapılacağını söyledi.

Asa, alım yaptıkları fiyatlara ilişkin eleştirilere dikkat çekerek, Daha yüksek fiyat istiyorlar. Bunu söyleyenlerin ekonominin genel kuralı olan arz-talep dengesinden habersiz olmaları mümkün değil. Bu eleştiriler kasıtlıdır ve medya kuruluşları da bu kasıtlı eleştirilere yer verirken dikkatli olmalıdır” dedi.

Bugün yüksek olursa yarın hiç olmaz”

Asa şöyle konuştu:

Marmarabirlik'in fiyatlarını yetersiz bulan, politikalarını eleştirenlerin şu soruyu samimiyetle yanıtlaması gerekiyor. Şu anda piyasada Marmarabirlik'ten başka alıcı var mı?

Üreticimiz alın terinin karşılığında daha fazlasını hak ediyor ama piyasa koşullarında verilebilecek en iyi fiyatı vermiştir Marmarabirlik… Eğer bugün daha fazlasını verirsek, yarın Marmarabirlik diye bir kurum kalmaz. Süreklilik önemlidir. Popülist düşünceyle günü kurtarıp yarını düşünmemek, hem üreticilerimize, hem kooperatiflere ve birliğimize, hem de bu ülkeye ihanet olur.”

Ortak zeytin üreticilerinin büyük çoğunluğunun Marmarabirlik'ten ve politikalarından memnun olduğunu ifade eden Asa, her zamanki çağrısını yineledi ve Sağduyulu, hesabı kitabını bilen, günümüz piyasa koşullarından haberdar, aklıselim ve cefakar üreticilerimiz Marmarabirlik'e sahip çıktıkça kendileri de güçleneceklerdir” dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli