ASAL,"HAKLARIMIZI İSTİYORUZ"

ASAL,

" Ulaştırma Bakanlığından onaylı M, S, J, T bütün plakalar bedel sizdir."


 Balıkesir Üçpınar-Sefapınar Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Tuncay Çakır, Büyükşehir Belediyesi´nin ve Şoförler Odası´nın M plakalarla ilgili yaptığı açıklamaların doğruları yansıtmadığından dolayı belge ve bilgileri ile açıklama zorunluluğu doğduğunu söyledi.

/resimler/2016-11/1/0935475595378.jpg
 Çakır,"Ulaştırma Bakanlığından onaylı M, S, J, T bütün plakalar bedelsizdir. Şu an çalışan 123 kırmızı kuşaklı M plakalı minibüslerin ilk verilişi de bedelsizdir. Bizler M plakalı 15 arkadaşım yasal vergisini SSK´sını, fenni muayenesini emekli olanlar destekleme primlerini ödedi. 2008´den buyana desteklemelerimizi ödemiş bulunuyoruz. M Plakalarımızdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Edip Uğur ve Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem, seçimlerde söz vermiştiniz. Şimdi ne değişti."

" Sözlerinizi mi unuttunuz. Bizlerin 2001 ve 2014 yıllarında çalıştığımızı bal gibi biliyorsunuz. 2006 yılında kazanmış olduğumuz yasal güzergâh belgelerimizi alıp peron paralarımızı yatırdık. Bir türlü yola çıkamadık. Bizleri hangi güçler engelledi. 2004 ile 2014 yıllarına kadar belediye ve şoförler odası uyumlu çalışmadı. Sayın Başkan Edip Uğur, 2014 yerel seçimlerde kazanması halinde şoförler odası ile uyumlu bir şekilde bu sorunu çözeceğini kendisini için bu sorunun en kolay olduğunu beyan etti. Bu süre zarfında şoförler odası Başkanı Fehmi Erdem ile birlikte iki sefer Büyükşehir Belediyesi´ne gittik. O gün bize 3 şart sunuldu. Bugün deklare ettikleri S plakaya dönme, mahkemeye gitme ayrıca ihaleye katılma kazanılmış hakkımıza şart koşuldu."
"Kamuoyu önünde biraz hafızalarımızı tazeleyelim. 2004 yılından buyana 20 adet olan halk otobüs sayısı 48´e çıktı. 14 + 1 olan minibüsler 60+ 1´e çıkartıldı.
Otobüslere minibüs plakaları takarak. Kapasite mevcutlarını çoğalttınız. 4+1 olan taksileri hiç taksi dolmuşçuluk yapmamalarına rağmen, (çünkü 18 seneden beri deneme taksi dolmuş olarak çalıştırıldı) 8+1 taksi dolmuş dendi. Oysa 8+1 minibüs statüsündedir. Taksiyi minibüs yaparken, minibüsü otobüs yaptınız. Bunlardan kimler yararlandı. Bizim haklarımızı kimlere verdiniz. Tek tek kamuoyuna açıklayınız. Şoförler Odası basın bildirisinde rantçı derken, şimdi biz soruyoruz kimler rantçı? Bizler mağdur olarak rantçı değiliz. Sizlerde rantçı değilseniz bu yaralananları tek tek açıklayabilirsiniz. Açıklayamazsanız kamuoyu gözünde sizler zor durumda kalırsınız. 8+1 yaptığınız minibüslere Sakarya Mahallesinde yeni hat açıyorsunuz. Oysa bunların çalıştığı 3 hat varken, yeni hat açarken bu kadar hat açmak kolaysa, bu kadar zamandır bizleri M plakalı minibüsleri niye beklettiniz."

"Sonuç olarak bizlerin 2006 yılında Belediye tarafından verilmiş hat güzergah belgelerinin yenilerek tarafımıza verilmesini istedik. Sizlerde bizlere söz vermiştiniz bizler belgeleri olan 15 kişiyiz. Mağduriyetimizin en kısa zamanda giderilerek hakkımız olan güzergâhları verdiğiniz sözler üzerine bizlere verilmesini temenni ediyoruz." dedi.



Anahtar Kelimeler: ASAL HAKLARIMIZI İSTİYORUZ
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false