Asa`ya cevap gecikmedi

Asa`ya cevap gecikmedi

Hüseyin Durak; Konu Refi Taviloğlu değil Erdek`in dışlanmasıdır.





Marmarabirlik
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Refi Taviloğlu ve Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, gizli kalmış birçok konuya açıklık getirip kamuoyu ile paylaştı.


Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa`nın Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatif yönetimini suçlayıcı nitelikteki açıklamalarına Erdek`ten cevap gecikmedi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Refi Taviloğlu ve Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, gizli kalmış birçok konuya açıklık getirip kamuoyu ile paylaştı.

İşte! Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak`ın açıklaması:

"Marmarabirlik Yönetim Kurulunun anlamsız ve habersiz olağanüstü Genel Kurul Kararı almasını müteakip bizzat ben Birlik Başkanı Hidamet Asa`yı arayarak bunun nedenlerini öğrenmek için ısrarla görüşmek istediğimizi söylememe rağmen kendisi bunu baş başa görüşmemiz gerektiğini söylemiş, ben de kendisine ancak Yönetim Kurulumuzla birlikte gelerek görüşebileceğimizi belirtmeme rağmen kendisi bu isteği kabul etmemiş ve bize randevu vermemiştir.

Yönetim Kurulu olarak acilen birlik delegelerimizle toplantı yapılarak delegelerimiz gelişmelerden haberdar edilmiştir. Tüm delegelerimiz Erdek Kooperatifinin dışlanmaması için mücadele etmemizi, gerekli tüm temaslar yapılarak Erdek`in de içinde yer alacağı yeni birlik yönetim kurulu oluşturulmasını istemiştir. Ben de Yönetim Kurulumuzdan ve 48 delegemizden aldığım yetki ile Hidamet Asa`nın görüşme teklifimizi reddetmesinden sonra, Mudanya Kooperatif Başkanı Şevket Karagöz ve Denetim Kurulu Üyesi Bahri Bey`in de hazır bulunduğu Bursa`daki toplantımızda bir araya geldik.

Toplantıda, Marmarabirlik`te bu tür ayak oyunlarının bir daha yaşanmaması için birliği oluşturan üç büyük kooperatifin Mudanya-İznik-Erdek sürekli olarak yönetimde temsil edilmelerinin Marmarabirlik`in istikrarı için gerekli olduğunu dile getirdim.

Üç büyük kooperatifin böyle bir oluşum için ve bundan sonra da bu tür ayak oyunları yaşanmaması için bu genel kurulun büyük bir fırsat olduğunu söyledim. Hidamet Asa bize randevu verse idi aynı düşüncelerimi kendisine de ifade edecektim. Ben de Yönetim Kurulu Üyeleri ve delegelerimizin isteğine uygun olarak Mudanya Kooperatifi Başkanlığında ve Mudanya`dan bir denetim üyesinin de bulunduğu bir oluşuma destek vereceğimizi söyledik.

Refi Taviloğlu`nun Yönetim Kurulu üyeliğinden ve Genel Başkan Yardımcılığından düşürülmek istenmesi doğru değildir. Burada konu Refi Taviloğlu değil ERDEK`in dışlanmasıdır. Hidamet Asa, bu kararı alırken, dışlanacak isim Refi Taviloğlu olsa idi, niyeti Erdek`i dışlamak olmasaydı rahatsızlığını Erdek Yönetim Kurulu ile paylaşır tüm kooperatifler kampanyaya hazırlanırken Marmarabirlik`i kaosa sürüklemezdi.

Birlik yönetim kurulu tarafından oy çokluğuyla, olağanüstü genel kurul kararı alınmasından iki üç gün sonra sekiz kooperatifin önce başkanları ile daha sonra da başkan yardımcılarını da ilave ederek toplantı yapılacağını bizzat Hidamet Asa, beni telefonla arayarak bildirdi. Ben de toplantının ne amaçla yapılacağını? sorduğumda bir araya gelerek Hidamet Asa`yı desteklediğimizi ifade etmemizi istedi. Biz de derhal yönetim kurulumuzla toplanarak durum değerlendirmesi yaptıktan sonra Erdek`i yok sayan bir oluşumun içinde olamayacağımızı, toplantıya katılamayacağımızı bildirdik."

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkan Yard. Taviloğlu`nun açıklaması:

"Hidamet Asa, 4 Eylül Salı günü saat 16:00 sularında beni arayarak mümkünse birliğe gelmemi söyledi. Ben de davete icabet ederek birliğe gittim ve odasına girdiğimde Kemal Dinç (Mürefte) hariç diğer Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerini gördüm. Esasen nizami bir toplantı olacağı bildirilmediğinden bir sohbet toplantısı yapılacağını zannettim. Ancak kısa sürede hepsinin davranışlarından ve ifadelerinden konunun önceden görüşülerek kararlaştırıldığı ve sıranın bana tebliğine geldiğini anladım. Elektrikli ve hararetli konuşmalar sonunda genel kurul kararını vermiş olduklarını anladığımı ve gereğini yapmalarını söyleyerek toplantıyı terk ettim.

Konuşma sürecinde; öncesinde ve sonrasında Birlik Başkanı Asa`nın kendisi veya hazır bulunanlar benimle çalışmak istemediklerini söyleyebilirler ve Erdek`ten şahsım dışında bir yönetici olmasını talep edebilirlerdi. Esasen Nisan ayındaki seçimli Genel Kurulun iradesine ve yönetim etiğine de en uygun davranış bu olurdu. Erdek Kooperatifinin 48 delegesinden seçilecek birisi başarı ile bu görevi sürdürür ve Marmarabirlik bu çalkantılı sürece girmezdi. Koltuğu kaybetmek kaygısını ömrümde hiç yaşamadığımı, bu tür görevleri bir bayrak yarışı olarak gördüğümü özellikle belirtirim.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli