ASAYİŞ GÜNDEMİ

ASAYİŞ GÜNDEMİ

81 kişi yakalandı, 19 tutuklama, Terör operasyonunda 6 gözaltı, Uyuşturucu operasyonunda 10 kişi yakalandı

81 kişi yakalandı, 19 tutuklama

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri, aranan 81 kişiyi yakaladı.

İl merkezi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, Sındırgı ve Susurluk’ta yapılan operasyonlarda yakalanan 81 kişiden 19’u tutuklandı.

Operasyonlarda 20 adet ruhsatsız ateşli silah ve bu silahlara ait 67 fişek, 9 adet ruhsatsız tüfek ve bu tüfeklere ait 7 adet kartuş, 3 adet kurusıkı tabanca ve bu tabancalara ait 14 adet fişek ele geçirildi.

Terör operasyonunda 6 gözaltı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütü faaliyetlerinin tespitine ve deşifresine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları belirlenen 10 kişiye yönelik operasyonlar yapıldı.

Altıeylül, Ayvalık, Burhaniye, Bandırma ve Edremit’teki operasyon el faaliyetlerde 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı, 4 kişi ise aranıyor.

Uyuşturucu operasyonunda 10 kişi yakalandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik operasyonlar yapıldı. İl merkezi, Bandırma, Edremit ve Ayvalık’ta yapılan çalışmalarda 10 kişi yakalanırken 1 kişi tutuklandı, 1 kişi adli kontrol koşuluyla, 8 kişi ise haklarında yapılan adli işlemlerin ardından serbest kaldı.

Çalışmalar sırasında 259 adet sentetik ecza hap, 4,31 gram metamfetamin maddesi, 2,85 gram esrar maddesi, uyuşturucu madde ticaretinden sağlandığı tahmin edilen 710 lira, 2 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan ve “payp” olarak tabir edilen cam aparat ele geçirildi.



Anahtar Kelimeler: ASAYİŞ GÜNDEMİ
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli