ASAYİŞ GÜNDEMİ

ASAYİŞ GÜNDEMİ

FETÖ/PDY operasyonunda 12 kişi yakalandı.

              FETÖ/PDY operasyonunda 12 kişi yakalandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince terör örgütlerinin faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar kapsamında FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri mahrem yapılanması içinde yer aldıkları belirlenen, aralarında rütbeli subayların da bulunduğu 24’ü muvazzaf, 12’si Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişkisi kesilmiş 36 kişinin yakalanmasına yönelik gerçekleşen eş zamanlı operasyonda, Balıkesir merkezli 32 il, 60 adreste aramalar gerçekleşti. Aramalar sonunda 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

           Yakala yakala bitmiyor

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu madde ticareti yapan, uyuşturucu kullanan ve sokakta satan kişilere karşı mücadelesini sürdürüyor.

Bandırma, Edremit, Ayvalık, İvrindi, Sındırgı, Havran, Burhaniye ve Erdek’te yapılan çalışmalarda yakalanan 88 kişiden 3’ü tutuklandı, 3’ü adli kontrol, 82’si ise haklarında yapılan idari işlemlerin ardından serbest bırakıldılar.

Çalışmalar sonunda 199 gram esrar maddesi, 135 gram sunk maddesi, 106 gram bonzai maddesi, 52 gram metamfetamin maddesi, 489 adet sentetik ecza hap, 67 kök kenevir bitkisi, 3 adet hassas terazi, 2 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız tüfek ve 22 adet fişek ele geçirildi.

Silahlar toplamakla bitmiyor

 

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla çalışmaları sürüyor. İl merkezi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, İvrindi ve Susurluk’ta 93 kişi yakalanırken, 26’sı tutuklandı.

Çalışmalarda 20 adet ruhsatsız ateşli silah ve bu silahlara ait 121 adet fişek, 10 adet ruhsatsız tüfek ve bu tüfeklere ait 84 adet kartuş, 12 adet kurusıkı tabanca ve bu tabancalara ait 9 adet fişek ele geçirildi.

Başka bir çalışmada ise il merkezi, Ayvalık, Bandırma, Havran, Edremit, Gönen ve Susurluk’ta aranan 9 kişi yakalanırken, çok sayıda ateşli silah, bu silahlara ait fişekler ve kurusıkı tabancalar ele geçti.



Anahtar Kelimeler: ASAYİŞ GÜNDEMİ
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli